Професор о шамарању ученице: села је на катедру, уносила ми се у лице

Затим је уштинула професора и киком га ударила по очима када се окретала. – У том тренутку ја сам је ошамарио, те је убрзо ученик П.П. устао и три пута ме ударио у главу.

уштинула професора
Фото: Горан Срданов, РАС Србија

Професор Седме београдске гимназије З.О, који је ошамарио ученицу у четвртак током часа, изјавио је да је то учинио у стању неурачунљивости, јер је ученица своје незадовољство оценом изражавала виком и непримереним понашањем и најавио да ће против ученика Ј.К. и П.П. који су реаговали у одбрани другарице, поднети кривичне пријаве због „лажи и манипулација”.

Како је навео, ученица Ј.К., када ју је опоменуо да се тако не понаша најпре је села на клупу и окренула му леђа, а потом на упозорење одговорила да он није никакав ауторит када „она може тако да седи”. Затим му се, додаје, унела у лице, уштинула га и киком ударила по очима када се окретала, пренели су београдски медији отворено писмо З.О.

„У том тренутку, у стању неурачуњљивости, за шта имам доказ од психијатра, ја сам је ошамарио, те је убрзо ученик П.П. устао и три пута ме ударио у главу. Због његових удараца лекари су константовали да је траума претрпљена и ставили су ми крагну”, рекао је З.О. и додао да ће у кривичном поступку доказати своју невиност.

„Моје делање путем шамара било је последица нужне одбране која се десила у стању неурачунљивости”, навео је З.О.

Политика

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.