Гордана Бераров Валчић: Французи нама намећу ГЕНОЦИД И ЗАСТАВУ „КОСОВА“ НА НОТР ДАМ-у, а Влада Србије њима МИЛИОН ЕВРА ЗА ОБНОВУ?!

Данас је влада Р. Србије упутила милион евра НАШЕГ НОВЦА за обнову римокатоличке катедрале Нотр Дам у Паризу и то оном Паризу који у свом источном делу , у 20. арондисману, има једну улицу којој су дали назив  „Сребреничка улица”.

гордана бераров валчић
Сребреничка улица у Паризу: „У спомен на масакр почињен у јулу 1995. године над Бошњацима“ / Фото: Facebook

Како пише у одлуци, која је донета 2017. године, на основу предлога градоначелнице Париза Ане Идалго, улици је дато име у “знак сећања на жртве геноцида у Сребреници, који је починила Војска Републике Српске у јулу 1995. године када је убијено 8.000 Бошњака”.

Који геноцид, “господо” Французи?! Којих 8.000 Бошњака? Намећете жиг геноцидности српском народу противно вету у СБ УН? Ко сте ви да српски народ називате геноцидним?!

Геноцид у Сребреници није почињен! Тачка!

Могли сте улици да дате назив према вашем злочину против мира који сте починили нападом на једну суверену државу, СР Југославију, оснивача и чланице УН! Могла је та улица да има историјски назив према истини вашег дела према Србима – Улица француског злочина против мира учињеног СРЈ у НАТО бомбардовању!

Мало је и то било Французима те су признали сепаратистичко Косово, противно међународном праву, па им је било и то мало, морали су Р. Србију да понизе и на стогодишњицу обелажавања Првог светског рата када су на катедрали Нотр Дам поставили заставу сепаратистичког Косова!

гордана бераров валчић

Упућујући помоћ Француској за обнову Нотр Дам-а, поданичка власт у Р. Србији је показала непоштовање сопственог народа и сву небригу о сопственим светињама на Косову и Метохији које је могла да обнови користећи управо милион евра, наших пара.

Докле год будемо имали политичаре у власти који су снисходљиви према тлачитељима српског народа, докле год будемо имали лажну опозицију која je зарад доласка на власт снисходљива према истим тим тлачитељима српства – нико нас неће поштовати ни као народ ни као државу!

У дипломатији мора да постоји став, а не понизност и снисходљивост!

Французи треба Србији да плате, заједно са осталим чланицама НАТО, одштету за НАТО бомбардовање СРЈ 1999. године, а не да Србија шаље милион евра Француској за обнову катедрале!

гордана бераров валчић
Гордана Бераров Валчић / Фото: Facebook

Наш народ, наша територија и наше светиње морају да буду на првом месту – а не туђе!

Зато, Србија треба да буде наша прича, а не туђа, да бисмо народу вратили достојанство, а држави поштовање без снисходљивости према било коме!

ФБ Гордана Бераров Валчић