Гордана Бераров Валчић: Французи нама намећу ГЕНОЦИД И ЗАСТАВУ „КОСОВА“ НА НОТР ДАМ-у, а Влада Србије њима МИЛИОН ЕВРА ЗА ОБНОВУ?!

Данас је влада Р. Србије упутила милион евра НАШЕГ НОВЦА за обнову римокатоличке катедрале Нотр Дам у Паризу и то оном Паризу који у свом источном делу , у 20. арондисману, има једну улицу којој су дали назив  „Сребреничка улица”.

гордана бераров валчић
Сребреничка улица у Паризу: „У спомен на масакр почињен у јулу 1995. године над Бошњацима“ / Фото: Facebook

Како пише у одлуци, која је донета 2017. године, на основу предлога градоначелнице Париза Ане Идалго, улици је дато име у “знак сећања на жртве геноцида у Сребреници, који је починила Војска Републике Српске у јулу 1995. године када је убијено 8.000 Бошњака”.

Који геноцид, “господо” Французи?! Којих 8.000 Бошњака? Намећете жиг геноцидности српском народу противно вету у СБ УН? Ко сте ви да српски народ називате геноцидним?!

Геноцид у Сребреници није почињен! Тачка!

Могли сте улици да дате назив према вашем злочину против мира који сте починили нападом на једну суверену државу, СР Југославију, оснивача и чланице УН! Могла је та улица да има историјски назив према истини вашег дела према Србима – Улица француског злочина против мира учињеног СРЈ у НАТО бомбардовању!

Мало је и то било Французима те су признали сепаратистичко Косово, противно међународном праву, па им је било и то мало, морали су Р. Србију да понизе и на стогодишњицу обелажавања Првог светског рата када су на катедрали Нотр Дам поставили заставу сепаратистичког Косова!

гордана бераров валчић

Упућујући помоћ Француској за обнову Нотр Дам-а, поданичка власт у Р. Србији је показала непоштовање сопственог народа и сву небригу о сопственим светињама на Косову и Метохији које је могла да обнови користећи управо милион евра, наших пара.

Докле год будемо имали политичаре у власти који су снисходљиви према тлачитељима српског народа, докле год будемо имали лажну опозицију која je зарад доласка на власт снисходљива према истим тим тлачитељима српства – нико нас неће поштовати ни као народ ни као државу!

У дипломатији мора да постоји став, а не понизност и снисходљивост!

Французи треба Србији да плате, заједно са осталим чланицама НАТО, одштету за НАТО бомбардовање СРЈ 1999. године, а не да Србија шаље милион евра Француској за обнову катедрале!

гордана бераров валчић
Гордана Бераров Валчић / Фото: Facebook

Наш народ, наша територија и наше светиње морају да буду на првом месту – а не туђе!

Зато, Србија треба да буде наша прича, а не туђа, да бисмо народу вратили достојанство, а држави поштовање без снисходљивости према било коме!

ФБ Гордана Бераров Валчић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.