„ПАЗИ, ЗМИЈА“ Земунци на кеју покушали да седну на једину слободну клупу, али их је сачекало НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ (ВИДЕО)

Змија дуга око метар појавила се пре неколико дана на Земунском кеју и преплашила суграђане. Зато је остављено упозорење на папиру „пази, змија“ за оне који после дуге шетње желе да седну и одморе се.

змија
Фото: Facebook / ТВ Земун screenshot

Змија дуга око метар појавила се пре неколико дана на Земунском кеју и преплашила суграђане. Зато је остављено упозорење на папиру „пази, змија“ за оне који после дуге шетње желе да седну и одморе се.

Наиме, у понедељак у поподневним сатима један Земунац је шетао са супругом по препуном Земунском кеју, да би после одређеног времена одлучили да предахну и видели су једину слободну клупу. Седели су, како је описао на друштвеној мрежи Фејсбук, пола сата на клупи занемаривши папир на којем је писало „пази, змија“, мислећи да је у питању шала, све док им није пришла старија госпођа и усмено их упозорила. Тек тада су у наслону клупе видели склупчану змију!

Настала је права пометња, додаје он, окупио се народ. Међутим, нису желели да је убију, него су одлучили да је извуку из клупе и усмере ка Дунаву.

Змија и на Вождовцу

змије
На клупи је стајао папир, а онда се појавила змија / Фото: Facebook / ТВ Земун screenshot

И станари Војводе Влаховића на Вождовцу спазили су данас змију у свом насељу, поделили су информацију на друштвеним мрежама и навели да нема потребе за страхом, подсећајући да су у Београду настањене безопасне врсте.

Шта урадити ако видите змију и где их највише има?

Без обзира што неотровне змије не представљају опасност по човека, уколико до уједа дође, најбоље је отићи у најближу здравствену установу.

– Када наиђете на змију, пре свега не треба да паничите и правите нагле покрете. Ако сте се са змијом суочили негде у природи, само је заобиђите – саветују стручњаци.

Од отровних змија у Србији се могу наћи шарка и поскок. У Београду су ранијих година суграђани проналазили змије на Новом Београду, Карабурми, Вишњици…

С.М.Л, Facebook / ТВ Земун

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.