„МУШКАРЦИ НЕ ВОЛЕ ДА ЖЕНА ВОДИ ГЛАВНУ РЕЧ“ После осуде јавности Мирка Васиљевић се огласила новом изјавом

1

Последња два дана на друштвеним мрежама води се полемика око изјаве Мирке Васиљевић о томе на који начин васпитава ћерку, а глумица је сада решила да објасни на шта је тачно мислила.

мирка васиљевић
Фото: Урош Арсић, РАС Србија

Изјава Мирке Васиљевић да своју ћерку учи „да је женско и да то значи да треба да зна када да заћути“ изазвала је праву буру реакција у јавности, а глумица се сада огласила тим поводом.

– Ја када сам то рекла нисам никако мислила да жене треба да трпе нити насиље, нити да постану неко ко нема свој став и ко нема свој циљ и визију у животу, нити да треба да буде потчињена неком другом, јер прво мој живот то демантује, јер сам ја већ као дете била пуштена да изаберем шта ћу бити у животу и није ми било наметнуто нешто чиме се породица бави или шта они сматрају да је за мене. Чак је моја породица окренута потпуно ка природним наукама, а подржали су мене у нечему што нема везе са природним наукама, а то је уметност – рекла је глумица за Телеграф.рс.

– Колико год жене данас биле самосталне, мушкарци се другачије гледају на послу од жена, јачи су. Просто, зато се и каже „јача половина“ за мушкарце, тако да мушкарцу у некој мери треба да се дозволи да буде мушкарац, јер људи који су са Балкана, ми живимо, јелте, на Балкану, а мушкарци – колико год они били ововременски – имају та нека исконска начела у себи и не воле да жена буде баш потпуно та која води главну реч, него да се зна када они воде главну реч, а када дозволе да то буде жена. Исто тако и ми треба да знамо као жене када треба своје ставове и своје ствари максимално да гурамо и форсирамо, а када треба да повучемо ручну и да мушкарцу пустимо да буде мушкарац, јер то је однос двоје људи, неко мора у неком моменту да доминира. Није добро да увек једна страна доминира – каже она.

мирка васиљевић
„Мушкарци не воле да жена води главну реч“ После осуде јавности Мирка Васиљевић се огласила новом изјавом / Фото: Весна Лалић, РАС Србија

– Жена треба да зна кад треба да заћути, али не да ћути довека, него да уме да изабере тренутак. То је онда мудра жена јер, углавном, према мом мишљењу су жене те које углавном успеју да одрже брак. Наравно да је за то потребан и мушкарац, наравно да никада није 100:0 у процентима, али углавном је да 60 посто жене држе и чувају брак, да жене вуку да се све среди, да се све разуме, да се исправи ако је неки проблем, а мушкарци 40 посто и да мудра жена ће увек добити оно што хоће само треба да зна када је тренутак и на који начин – објаснила је Мирка и додала:

мирка васиљевић
Фото; Јелена Жигић, РАС Србија

– Ја потпуно живим слободно, слободно у смислу као неко ко сме да каже свој став међу својим пријатељима, међу својом породицом, међу својом широм фамилијом и то ме је негде довело до овога данас, јер сам потпуно другачија од најуже своје породице још од кад сам била мала, јер сам увек била неко ко воли уметност, ко воли јавне наступе, за разлику од њих. Тако да, у том контексту сам рекла да уме да заћути, а да одабере добар моменат кад треба нешто да каже. Јер, кад ја скочим на прву лопту у односу са Вујадином, некада се само пролонгира ситуација и закомпликује, а да сам сачекала сат времена и моменат кад смо сами, да дођемо кући, много бих више постигла у том моменту. Мислим и да мушкарци јако цене жене које знају кад и како треба да им се обрате, поготово у браку.

Ј. К, Телеграф

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.