„ЖЕНА ЈЕ ГОРЕЛА И ВРИШТАЛА ДА ЈОЈ ПОМОГНЕМ, АЛИ НИСАМ УСПЕО…“ Потресно сведочење човека који је гледао удес и први утрчао у АУТОБУС У ПЛАМЕНУ

Радојица Милосављевић (53), мештанин села Барлово, стајао је на само двадесетак метара од места стравичног судара аутобуса Ниш експреса и камиона и први је храбро утрчао у аутобус у пламену како би спасао повређене путнике.

радојица милосављевић
Радојица Милосављевић / Фото: Г.С, РАС Србија

Како је за Блиц испричао, стајао је на станици која се налази у близини његове куће и чекао да дође аутобус како би ишао њиме до Прокупља. Одједном је чуо страховит ударац и видео је пламен који је одмах букнуо у аутобусу у који је требало да се укрца.

– Отрчао сам до куће по буре са водом како би покушао да умањим ватру и уђем у аутобус – каже он за Блиц.

Како објашњава, да би могао да уђе у аутобус у пламену поквасио се цео и сам.

– Утрчао сам у аутобус који је горео, унутра је призор био језив, људи су запомагали, дозивали, молили за помоћ – каже Милосављевић.

радојица милосављевић
Призор на месту несреће је ужасан / Фото: РАС Србија

Потресени човек каже да никада неће заборавити призор жене у пламену која га је молила за помоћ.

– Жива је горела и тражила да јој помогнем, али никако нисам успевао да је извучем јер је била прикљештена седиштима и до пола је горела…. Покушавао сам да јој помогнем, али нисам могао… – каже храбри мушкарац.

радојица милосављевић
Тежак судар аутобуса и камиона, погинуло пет особа / Фото: РТС screenshot

Како каже, један мушкарац из аутомобила који је наишао иза му је притрчао у помоћ.

– Извукли смо пет, шест повређених из аутобуса. Сви су били у тешком стању, горели су, крварили, били у шоку – каже он за Блиц.

Како каже вадили су их кроз дим и ватру, носећи их поред пута ка трави.

– Остали су страдали у аутобусу, возач је изгорео – каже он.

Стравичан судар аутобуса Ниш експреса и камиона који је возио на релацији Минхен-Косово догодио се рано јутрос на магистралном путу Ниш-Приштина. Аутобус је из непознатих разлога прешао у супротну траку и закуцао се директно у камион и одмах се запалио.

радојица милосављевић
Радојица Милосављевић стајао је на аутобуској станици кад је дошло до несреће / Фото: РАС Србија

Оно што је до сада сигурно познато јесте да су у ужасном директном судару камиона и аутобуса страдала оба возача ових возила. У аутобусу су одмах пронађена још два угљенисана тела путника. Како јавља Прокупљенадлану, погинули су возач аутобуса С. М, возач камиона З. К, а настрадале су две жене које су биле у аутобусу. Иако се појављују информације да је у удесу погинуло пет особа, званичних потврда ове информације за сад нема.

Горица Стаменовић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.