„ЖЕНА ЈЕ ГОРЕЛА И ВРИШТАЛА ДА ЈОЈ ПОМОГНЕМ, АЛИ НИСАМ УСПЕО…“ Потресно сведочење човека који је гледао удес и први утрчао у АУТОБУС У ПЛАМЕНУ

Радојица Милосављевић (53), мештанин села Барлово, стајао је на само двадесетак метара од места стравичног судара аутобуса Ниш експреса и камиона и први је храбро утрчао у аутобус у пламену како би спасао повређене путнике.

радојица милосављевић
Радојица Милосављевић / Фото: Г.С, РАС Србија

Како је за Блиц испричао, стајао је на станици која се налази у близини његове куће и чекао да дође аутобус како би ишао њиме до Прокупља. Одједном је чуо страховит ударац и видео је пламен који је одмах букнуо у аутобусу у који је требало да се укрца.

– Отрчао сам до куће по буре са водом како би покушао да умањим ватру и уђем у аутобус – каже он за Блиц.

Како објашњава, да би могао да уђе у аутобус у пламену поквасио се цео и сам.

– Утрчао сам у аутобус који је горео, унутра је призор био језив, људи су запомагали, дозивали, молили за помоћ – каже Милосављевић.

радојица милосављевић
Призор на месту несреће је ужасан / Фото: РАС Србија

Потресени човек каже да никада неће заборавити призор жене у пламену која га је молила за помоћ.

– Жива је горела и тражила да јој помогнем, али никако нисам успевао да је извучем јер је била прикљештена седиштима и до пола је горела…. Покушавао сам да јој помогнем, али нисам могао… – каже храбри мушкарац.

радојица милосављевић
Тежак судар аутобуса и камиона, погинуло пет особа / Фото: РТС screenshot

Како каже, један мушкарац из аутомобила који је наишао иза му је притрчао у помоћ.

– Извукли смо пет, шест повређених из аутобуса. Сви су били у тешком стању, горели су, крварили, били у шоку – каже он за Блиц.

Како каже вадили су их кроз дим и ватру, носећи их поред пута ка трави.

– Остали су страдали у аутобусу, возач је изгорео – каже он.

Стравичан судар аутобуса Ниш експреса и камиона који је возио на релацији Минхен-Косово догодио се рано јутрос на магистралном путу Ниш-Приштина. Аутобус је из непознатих разлога прешао у супротну траку и закуцао се директно у камион и одмах се запалио.

радојица милосављевић
Радојица Милосављевић стајао је на аутобуској станици кад је дошло до несреће / Фото: РАС Србија

Оно што је до сада сигурно познато јесте да су у ужасном директном судару камиона и аутобуса страдала оба возача ових возила. У аутобусу су одмах пронађена још два угљенисана тела путника. Како јавља Прокупљенадлану, погинули су возач аутобуса С. М, возач камиона З. К, а настрадале су две жене које су биле у аутобусу. Иако се појављују информације да је у удесу погинуло пет особа, званичних потврда ове информације за сад нема.

Горица Стаменовић, Блиц