Отпуштена жена из прилога Н1 о скупу подршке Јутки тврди да је „сама отишла из предузећа“

Радница ЈКП „Расина“ у Брусу Вукосава Ђокић, која је у марту на скупу подршке Милутину Јеличићу изјавила за Н1 да је дошла на скуп јер јој је речено да дође, после објаве Марије Лукић на Твитеру да је проглашена технолошким вишком, тврди за Н1 да је сама отишла из предузећа.

вукосава ђокић
Фото: Н1

У телефонском разговору, Вукосава Ђокић нам је рекла да је она добровољно отишла из фирме у којој је радила 18 година.

„Одлучила сам да добровољно одем. Бићу на бироу за запошљавање до децембра и онда ћу да примам пензију покојног мужа. Немојте више да ме зовете. Оставите ме на миру“, рекла је ова жена за Н1.

Иван Јеличић директор ЈКП „Расина“ из Бруса рекао је за Н1 да је Вукосава Ђокић сама тражила да оде из предузећа.

„Вукосава ће примати пензију од покојног мужа. Сама је тражила да иде из ЈКП уз новчано обештећење“, написао нам је Јеличић у СМС поруци.

Марија Лукић каже да је пошто је објавила да је жена проглашена технолошким вишком, Вукосави највероватније речено шта да изјави.

„Њена изјава се уопште не слаже са оним што је мени рекла и што сам написала на Твитеру. Сигурно су јој рекли шта да изјави“, рекла је Лукић за Н1.

Подсетимо, Марија Лукић је на Твитеру објавила фотографију Вукосаве Ђокић из прилога Н1, уз коментар: „Сећате се ове жене, са ‘спонтаног’ скупа подршке Јутки? Оне једине, која није знала да сакрије истину? Проглашена је ТЕХНОЛОШКИМ ВИШКОМ! Директор ЈКП ‘Расина’, у коме је радила, је Јуткин братанац.“, наводи Н1.

Лукић је додала да је истовремено и љута и тужна.

„Звала сам је. Каже да ће бити на бироу док не стекне услов за мужевљеву пензију, у децембру, која ће износити око 12.000. Имала је 27.000 плату и једва преживљавала. Шта ће сада? Муж јој је умро пре годину, син јој се лечи од алкохолизма, на послу је бар имала неку интеракцију“, навела је Лукић.

Подсетимо, радница ЈКП „Расина“ је на наводно спонтаном скупу подршке Милутину Јеличићу, за Н1 рекла:“Рекли су ми (да дођемо овде). Наш шеф јавно-комуналног предузећа, овде је и директор наш. (Рекли су) да дођемо на овај скуп данас да подржимо нашег председника општине, што зарађујемо кору ‘леба“.

Јеличићу се тренутно суди за сексуално узнемиравање по пријави његове некадашње секретарице Марије Лукић. Њен случај био је иницијална каписла да се још неке жене које су доживеле непријатности и које је Милутин Јеличић сексуално узнемиравао, оснаже. Тако је кривичном пријавом, првобитно било обухваћено седам жена.

На крају је оптужни предмет, међутим, покренут само због Марије Лукић.

Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.