Косовски медији: Фотографија наводног силовања Албанке је са ирачког порно сајта (ВИДЕО)

0

Косовски портал Инсајдери објавио је текст у коме тврди да је фотографија наводног силовања Албанке од српских војника током рата 1998/99, коју је на јучерашњој седници косовске скупштине показала посланица Фљора Бровина, заправо фотографија са једног ирачког порно сајта.

фотографија наводног силовања албанке
Фото: Еркин Кеци, Анадолија

Портал Коссев пише да је Инсајдери, који је јуче и објавио фотографију коју је показала Бровина, сада донео текст под насловом „Фотографија коју је посланица Демократске партије Косова објавила данас налази се на порнографском сајту у Ираку“.

У тексту се наводи да ја тај портал преко претраживача Гугл пронашао идентичну фотографију, наводно из Ирака, да је покушао да контактира Бровину, али се она није јављала.

Инсајдери је објавио исту фотографију са затамњеним деловима, али се изнад те фотографије налази натпис „US Military crimes“, наводи портал Коссев.

И Газета Експресс је објавила да фотографија коју је Бровина приказала није истинита и да је преузета са порнографског веб сајта.

Газета је такође пронашла порнографски филм одакле је снимљена слика. Наравно, због садржаја, Газета га неће објавити, али поседује комплетан видео садржај.

Јуче је у Скупштини Косова усвојена резолуција о „геноциду, злочину против човечности и ратним злочина бившег режима српске државе, почињених на Косову“.

На насловне стране косовских медија, међутим, као главна вест доспела је фотографија узнемирујућег садржаја на којој се приказује сцена наводног групног силовања, а коју је посланица Фљора Бровина у Скупштини показала медијима уз објашњење да су Албанку силовале српске снаге у присуству везаних чланова њене породице.

Убрзо су уследиле многобројне, оштре критике на рачун Бровине због објављивања овакве фотографије.

Косовска мрежа жена поручила је да је Бровина овим чином погазила принцип достојанства жртава.

Међу првим реакцијама била је она посланице Самоопредељења Саранде Богујевци, која је нагласила да је породица узнемирена и да фотографија није смела да се објави.

У међувремену, у косовским медијима су затамњене претходно објављене фотографије, а негде су и уклоњене.

фотографија наводног силовања албанке
Фото: Screenshot

И приштински сајт Телеграфи је бјавио да фотографија коју је посланица владајућег ДПК Фљора Бровина показала јуче у приштинском парламенту и која, према њеним тврдњама, представља доказ случаја у којем су припадници српских снага наводно силовали једну Албанку, највероватније уопште није направљена на Косову него у Ираку.

После претраге на Гуглу, Телеграфи је дошао до закључка да фотографија коју је Бровина показала потврђује сумње да нема никакве везе са сукобима на Косову, него се односи на злочине почињене у Ираку.

Радио КиМ такође наводи да је косовски портал Газета Експрес данас објавио да је фотографија преузета са ирачког порнографског сајта. Како наводе, идентична фотографија коју је Бровина данас показивала посланицима „Скупштине Косова“ је објављена је у Ираку још 2004. године.

Према информацијама које је објавио овај поратал, спорну фотографију су Ирачани користили те године у пропагандне сврхе, оптужујући америчке војнике за силовања.

Из Експреса су покушали да добију Фљору Бровину како би од ње затражили коментар, међутим, она није била доступна.

Бровина, посланица владајућег ДПК Кадрија Весељија, је на пленарој седници скупштине у Приштини у време расправе о нацрту резолуције о осуди геноцида који су наводно починили припадници српских снага и иницијативи за формирање „трибунала за Србе“, рекла да су чланови породице те Албанке били присиљени да гледају акт силовања.

фотографија наводног силовања албанке
Фото: Printscreen Telegrafi.com

Тврдила је и да је фотографија пронађена на филму у фотоапарату једног припадника спских снага.

У међувремену, дошло је до оштрих осуда посланика и представника цивилног друштва, који су критиковали Бровину због неетичког објављивања слике жртве сексуалног насиља, која је, према речима Бровине, жива.

Телеграфи додаје да није успео да ступи у контакт са Бровином.

Н1 / Танјуг / Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.