Отворили ормар покојне тетке и у њему нашли дела чувених сликара: Пикаса продали за 150.000 долара

Ни купац ни продавац нису именовани, али је продавац у изјави на сајту аукцијске куће навео да је слика пронађена у ормару куће коју је његов отац наследио од рођаке која је 1920-их студирала уметност у Европи.

дела чувених сликара
Фото: John McInnis Auctioneers

Слика у комбинованој техници која се приписује Паблу Пикасу продата је након што је 50 година провела у ормару у једној кући у америчкој држави Мејн.

Аукцијска кућа „Џон Мекинис“ са седиштем у Масачусетсу, потврдила је да је слика под називом „Le Tricorne“ продата у суботу по цени од 150.000 долара, преноси АП.

Слика величине 40 x 40 центиметара, потписана је и датира из 1919. године, а верује се да је то студија за сценску завесу коју је Пикасо насликао за истоимени балет који је те године премијерно изведен у Лондону, према историјском друштву Њујорка где се она од 2015. године и чува.

Фото: Getty Images

Ни купац ни продавац нису именовани, али је продавац у изјави на сајту аукцијске куће навео да је слика пронађена у ормару куће коју је његов отац наследио од рођаке која је 1920-их студирала уметност у Европи, међу 50 других слика чуваних током 50 година.

Телеграф