Отворили ормар покојне тетке и у њему нашли дела чувених сликара: Пикаса продали за 150.000 долара

0

Ни купац ни продавац нису именовани, али је продавац у изјави на сајту аукцијске куће навео да је слика пронађена у ормару куће коју је његов отац наследио од рођаке која је 1920-их студирала уметност у Европи.

дела чувених сликара
Фото: John McInnis Auctioneers

Слика у комбинованој техници која се приписује Паблу Пикасу продата је након што је 50 година провела у ормару у једној кући у америчкој држави Мејн.

Аукцијска кућа „Џон Мекинис“ са седиштем у Масачусетсу, потврдила је да је слика под називом „Le Tricorne“ продата у суботу по цени од 150.000 долара, преноси АП.

Слика величине 40 x 40 центиметара, потписана је и датира из 1919. године, а верује се да је то студија за сценску завесу коју је Пикасо насликао за истоимени балет који је те године премијерно изведен у Лондону, према историјском друштву Њујорка где се она од 2015. године и чува.

Фото: Getty Images

Ни купац ни продавац нису именовани, али је продавац у изјави на сајту аукцијске куће навео да је слика пронађена у ормару куће коју је његов отац наследио од рођаке која је 1920-их студирала уметност у Европи, међу 50 других слика чуваних током 50 година.

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.