ПРВА ЖРТВА ПОПЛАВА: Пронађено тело несталог мушкарца којег је однела набујала Западна Морава

Како сазнају Новости, рониоци Специјалног одреда Жандармерије пронашли су тело несталог мештанина В.Ц. (60), који је нестао у уторак увече у поплавама.

тело несталог мештанина
Фото: С. Бабовић

Трстеник – Како сазнају Новости, рониоци Специјалног одреда Жандармерије пронашли су тело несталог мештанина В.Ц. (60), који је нестао у уторак увече у поплавама које су задесиле Селиште код Трстеника. Потрага за несрећним човеком који је на трактору задњи пут виђен недалеко од Западне Мораве почела је одмах по пријави, а у потрагу су се укључили припадници МУП, Сектора за ванредне ситуације, са добровољцима.

После 13 и по сати претраге приобаља Западне Мораве, пронађено је место где се налазио трактор, али је потрага обустављена због отежаних услова, огромне количине блата и муља. Рониоци су из Београда пристигли у среду око 17.00 сати и после скоро три сата роњења прекинули потрагу услед отежаних услова, огромне количине муља и блата. Потрага је настављена данас у 11.00 сати.

Подсетимо,  В. Ц. (60) кући се није вратио у уторак увече . Комшиница Зорица Дуњић око седам сати увече чула је дозивање.

Нестанак несрећног мештанина пријављен је Полицијској управи Крушевац у уторак око 22 сата, а сат времена касније у потрагу на терену укључили су се и припадници МУП, Сектора за ванредне ситуације, са добровољцима.

Мештани Селишта су у шоку. Нико није могао да претпостави да ће доћи до трагедије. Несталог комшију знају као отреситог, вредног и доброг човека.

– Око седам сати смо муж и ја били на обали Мораве, кад смо чули да неко дозива, звучало је као јаук – сведочи за Новости“Зорица Дуњић, мештанка Селишта. – Кажем ја да неко виче. Најпре ми се чинило да се чује од ловачког дома. У близини има вир. Муж и ја смо били с друге стране реке, звук је долазио са друге стране обале, иза врбака, од кога се ништа није видело. Чуло се два-три пута, па се утишало. Колико је Морава надошла, ја нисам смела да приђем близу.

нестао
Зорица Дуњић / Фото: С. Бабовић

Породица несталог није желела да говори за медије. Већи део Селишта је био практично под водом још од понедељка, од раних јутарњих сати, када је почела да дивља Риљачка река и почела да плави куће и дворишта. Под водом се нашло 80 кућа. Ситуација се после дана мировања поново погоршала у среду поподне. Риљац, Пољна, Мала Сугубина, Селиште, али и Велика Дренова, Медвеђе, Милутовац нашли су се под ударом река, притока и мањих набујалих потока.

Огромна штета

– Поплаве су нанеле велике штете у претходна три дана, готово да нема села где се није изила нека вода – наводи, за Новости, Александар Ћирић, председник Општине Трстеник. – Сва расположива механизација је по критичним местима, спречена је још већа штета. Више од 300 стамбених, помоћних и економских објеката је било под водом у једном тренутку, али и више од 3.000 хектара земље. Наредних дана санираћемо последице и требало би да прођу екипе за дератизацију, како би спречиле потенцијалне епидемије.

нестао
Фото: С. Бабовић

С. Бабовић, Новости