ДЕТАЉИ СМРТИ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА: Лекари из два града узалуд покушавали да је оживе

Девојчица З. М. (14) затечена је без свести око 16 сати на улици у Александровцу.

без свети
Болница у Крушевцу / Фото: С. Бабовић

Александровац – Како незванично сазнају Новости,  девојчицу М. З. (14) из места Кожетин код Александровца, која је преминула у понедељак поподне, пошто је изгубила свест на путу, покушали су да реанимирају лекари из два града. Несрећна ученица најпре је колима са лица места пребачена до Дома здравља “Др Добривоје Гер. Поповић” у Александровцу, а александровачки лекари су покушали реанимацију и у санитету.

По пријему на Оделење интензивне неге Опште болнице у Крушевцу је такође покушана реанимација али, нажалост, сви покушаји лекара да је спасу нису давали резултата. Могли су само да констатују смрт. У Дому здравља у Александровцу сведоче за Новости како је ученица најпре до њих пребачена.

– Колима је одмах превезена до наше здравствене установе, после чега смо је у пратњи комплетне медицинске екипе (два лекара и медицински техничар) и осталу логистику транспортовали до болнице у Крушевцу – предочава за Новости др Стаменко Костов, директор Дома здравља “Др Добривоје Гер. Поповић”. – Све што је могло да се пружи, пружили смо, и у Крушевцу су колеге пробале, али нажалост, догодио се најгори исход.

Покојна девојчица М. З. (идентитет познат редакцији) похађала је седми разред Основне школе “Аца Алексић” у Александровцу. Родитеље у месту Кожетин где живе знају као изузетне и вредне људе. Поред М. З, имају и старију ћерку, гимназијалку и млађег сина. Многи мештани Жупе спремали су се да крену пут Кожетина како би били уз породицу у најтежим тренуцима.

без свести
Болница у Крушевцу / Фото: С. Бабовић

Према незваничним сазнањима, девојчица је кренула на тренинг, а у тренутку када се срушила на земљу, била је сама. Како је потврђено Новостима, обдукцију је наложило Више јавно тужилаштво у Крушевцу и она ће бити обављена у уторак. Очекује се да после обдукције буде познато више детаља који могу да расветле трагедију.

Мештани Александровца су одмах по добијању страшних вести о смрти своје мале суграђанке почели да се присећају ужасне трагедије у којој су страдале, такође врло младе девојчице: две добре другарице у Жупи, које су биле тек нешто мало старије од М. З. Жупљанке Анђела Бачевић (15) и Ивана Ивановић (15) погинуле су од удара грома крајем јула 2016. године у Крушевачкој улици у ширем центру Александровца. Анђела је преминула на лицу места, а око три сата касније, после неуморних покушаја да је реанимирају, у крушевачкој болници издахнула је и Ивана.

без свести
Александровац / Фото: С. Бабовић

Фудбалер преминуо на терену

Смрт М. З. (14) није, нажалост, прва која је младу особу изненада погодила у Расинском округу. Млади фудбалер Стефан Тодоровић (19) из Обрежа преминуо је на пријатељској, тренинг-утакмици у Ћићевцу и пре него што је званично заиграо за нови клуб ФК “Јухор” из Обрежа. Играчи и лекари Дома здравља у Ћићевцу, покушали су да га оживе, али фудбалеру није било спаса.

С. Бабовић, Новости