Пуне две године веровали да имају пса, а онда је ‘пас’ почео да хода на две ноге (ВИДЕО)

Пси су сигурно једне од најприврженијих животиња на планети, од џепних псића до паса који би се могли мерити с вуковима. Али, оваквог пса још нико није видео.

медвед

Наиме, једна породица је две године узгајала ‘мастифа’, да би 2018. доживела шок живота када су открили да њихов чудовишни пас уопште није пас, пише Express.

Први знак да с тибетанским мастифом није све како изгледа била је његова тежина. Иако ови велики пси могу да досегну тежину и до 70 килограма, овај ‘пас’ на крају је премашио невероватних 100 килограма. Други проблем је био кад је почео да хода на задњим ногама.

Породични љубимац први пут је ушао у њихове животе 2016. када је жена по имену Су Јун донела животињу у своје село у Јунану у Кини. Како преноси Индепендент, ‘пас’ је имао невероватан апетит те је јео ‘кутију воћа и две канте резанаца’ дневно.

Све више је личио на медведа

медвед
Фото: Принтскрин

Затим, како је време пролазило, власник љубимца почео је да се пита да ли то уопште тибетански мастиф јер је почео све више да наликује на медведа. „Што је више растао, то је више личио на медведа“, рекла је власница за Чајна Њуз. „Мало се плашим медведа.“

На крају је назвала власти и они су потврдили да су њене сумње тачне. Жена није узгајала тибетанског мастифа него азијског црног медведа. У Кини се те животиње наводно продају за огромне своте новца на црном тржишту, где се користе у традиционалној азијској медицини и храни. Хемикалија пронађена у медвеђој жучи, урсодеоксиколна киселина, на пример, користи се за лечење болести јетре и жучних каменаца.

Међутим, срећом по овог медведа, прихватио га је Yunnan Wildlife Rescue Center. Али упркос томе што је тако дуго био породични љубимац, особље је очигледно било толико уплашено шта би животиња могла да уради, да су јој дали седативе пре транспорта. Ипак, чини се да је селидба прошла глатко и медвед сада живи свој најбољи живот, пише Нет.хр.

Су Jун није једина особа у Кини која је направила ову грешку. У марту 2018, други човек из исте покрајине наводно је урадио потпуно исту ствар пошто је пронашао медведа у шуми и претпоставио да је то пас луталица, те га узео.

Express / Нет.хр / Крстарица