ЕВО КАКО ЈЕ УХАПШЕНИ РОДИТЕЉ УКРАО ТЕСТ – Шарчевић: За крађу криви родитељи – Министарство све урадило како треба

Ухапшени отац матуранта је радник штампарије, ево како је успео да украде тест и како је откривен.

радник штампарије
Фото: Илустрација

Полиција је ухапсила оца једног матуранта који је осумњичен да је из штампарије у којој је запослен, а у којој су штампани тестови, украо примерак теста из математике, сазнаје ексклузивно Блиц.

После тога је украдени тест поделио другим матурантима, уз помоћ других родитеља и ученика.

Како сазнајемо, до крађе је дошло јер је у једном тренутку док су штампани тестови, једна ротација на машини стала. Тај квар је трајао око пола сата. За тих пола сата док се није радило, ухапшени је фотографисао тестове.

До њега се дошло тако што су сви радници штампарије били испитивани на полиграфу.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је за Блиц да је ово доказ „да је министарство заједно са школским управама, школама и наставницима свој посао урадило како треба“.

неслана шала
Министар Младен Шарчевић / Фото: Ж. Кнежевић

– Даља истрага ће утврдити и остале учеснике и околности крађе, због којих су деца и њихови родитељи били доведени у стресну ситуацију и неизвесност због одлагања теста из математике – рекао нам је Шарчевић.

Приведена мајка матуранта

Подсећамо, мајка ђака из Београда која је приведена на саслушање јуче, након што је осумњичена да је пустила у јавност тестове из математике за малу матуру открила је да су поред ње још три особе учествовале у крађи и пуштању у јавност тестова.

Жена која није запослена у Министарству просвете, а чије дете иде у ОШ „Илија Бирчанин“ у Земуну, сатима је била на саслушању на околност крађе тестова, због чега је полагање тестова из математике за малу матуру одложено за прекосутра.

Јуче је настао скандал када је Министарство просвете објавило одлуку о одлагању тестова из математике, јер су се синоћ на друштвеним мрежама појавили руком писани задаци из математике. Како Блиц незванично сазнаје, управо те задатке осмаци би имали на тесту.

Жељка Јевтић, Блиц