НЕСТВАРНЕ СЦЕНЕ! ИЗГЛАДНЕЛИ ПОЛАРНИ МЕДВЕД ШЕТА РУСКИМ ГРАДОМ: Ходао 1.600 км у погрешном смеру, па дошао у једно од најзагађенијих места на планети (ВИДЕО)

0

Изгладнели поларни медвед залутао је у руски индустријски град Норилск пошто је лутајући прешао више од 1.600 километара и то у погрешном смеру.

поларни медвед
Фото: Профимедиа

Грешком се удаљио од обале и кренуо ка југу, удаљујући се тако од свог природног станишта.

Медвед је шетао прометним улицама тражећи храну, а чини се да је био превише уморан да би напао људе који су га гледали у неверици. Ипак, градске власти су упозориле грађане да се не приближавају животињи.

Локалцни становници кажу да је ово први пут да виде поларног медведа у граду још од 70-их.

поларни медвед
Фото: Профимедиа

Нагађа се да је прешао чак 1600 километара пре него што је стигао до Норилска.

„Озбиљно је изгладнео. Једва да трепће и држи очи отворене. Дуго је лежао одмарајући се, потом је прешао улицу и ушао у индустријску зону. Кренуо је према фабрици, па прешао још једну улицу и упутио се према депонији“, рекла је Ирина Јаринскаја.

поларни медвед
Фото: Профимедиа

Надлежне службе су пажљиво посматрале кретање медведа, а чекају и одлуку из Москве. На столу су две опције – или ће се медвед успавати па вратити до Арктичке обале, или ће га сместити у зоолошки врт у Краснојарску.

Иначе, осим што је један од најзагађенијих, рударски Норилск је и један од руских градова у који странци не смеју да долазе, а током совјетске владавине није чак био приказиван ни на мапама.

Курир / Дејли мејл

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.