Позивамо вас на овогодишњу, XIII по реду, Крајинаду: КРАЈИНАДА – ТАМО ЂЕ СМО МИ!

На вама је да дођете и поведете неког вама драгог, јер то је прилика да сви заједно покажемо ко смо и одакле су нам корени.

крајинада
Са једне од претходних Крајинада

Драги земљаци,

Част нам је да најавимо XIII Крајинаду – дружење Крајишника на београдској Ади Циганлији.

Ове године то ће бити у суботу у 13. јула 2019. Почетак намерно не стављамо, јер ће ова Крајинада бити специфична по томе што ће трајати читав дан. Од јутра до мрклог мрака. Вама је од воље када ћете нам доћи: ујутро, око подне или предвече.

Крајинада нема неку посебно утврђену програмску шему, него се све одвија спонтано. Игра се ногомет на мале голиће, повлачи се конопац, скачемо у даљ, бацамо камена с’ рамена, одигра се и глуво коло, певамо наше песме да се цела Ада пролама.

Посетиоци нам долазе из свих крајева Београда, али и других градова Србије (Панчева, Руме, Новог Сада, Пазове, Инђије, Смедерева, Шида и др), без обзира на пол и старосну доб. Једноставно људи желе да се друже са својим народом, прозборе коју и осете дух Крајине… као некад што је било у завичају подно Динаре, Велебита, Петрове Горе, Зринске Горе, Папука…

Ово дружење је специфично и има успех баш због своје једноставности, односно нема никакву политичку позадину, нити комерцијализацију.

Наглашавамо да је забрањено доношење и дељење било каквог пропагандног материјала!

Цена овакве целодневне забаве је само 400 динара. Што значи да ћете имати неограничено пиће, али не значи да је дозвољено опијање. Напротив, то је забрањено.

крајинада
Плакат овогодишње Крајинаде

На вама је да дођете и поведете неког вама драгог, јер то је прилика да сви заједно покажемо ко смо и одакле су нам корени.

Више информација можете прочитати на: Крајинада.ком