УВРЕДЉИВИ ГРАФИТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Исписали „Срби стоко“ на улици (ФОТО)

Челници општине Херцег Нови захтевају да се „писци“ из Ђеновића пронађу и казне.

увредљиви графит

Увредљиви графит у Ђеновићима – „Срби стоко“, исписан спрејом, уклоњен је, а председник МЗ Ђеновићи Милош Бојанић рекао нам је да ни они нису знали за графит док их нису позвали из једног медија, а потом им је фотографију проследила и начелница Комуналне полиције Марија Андрић.

– Реаговали смо одмах, ангажовали приватника који је специјализован за пескарење камена и графит је уклоњен – потврдили су нам и из МЗ и из Комуналне полиције.

И наш саговорник и мештани Ђеновића кажу да увредљиви написи, попут овога, ни на који начин не одражавају мишљење житеља. Они су пре одраз примитивизма оних који желе да изазову пажњу, макар и негативну, и то у месту које има слободарску традицију, у којем никада није било примера националних, расних, верских или било којих других подела.

увредљиви графит
Увредљиви графит је уклоњен

– Овај сраман, вандалски чин представља увреду за све грађане Херцег Новог, међу којима је велики број оних српске националности. Захтеваћемо од Управе полиције да открије ко стоји иза овог прекршаја и да казни починиоце – пише у реаговању председника херцегновске општине Стевана Катића и потпредседника Скупштине Милоша Коњевића.

В. Вујновић, Новости

2 Коментари

  1. Графит није на улици, већ на муо Војводић, испред 4 бора. Улица је 10ак метара одатле. Било како било, у Ђеновићима летујемо годинама и апсолутно никад нисмо имали проблем ни са ким и ни са чим. Мало, мирно месташце за породичне људе које одише нечим топлим и домаћинским. Мештани су дивни и гостопримљиви људи, спремни да помогну у сваком погледу.

Comments are closed.