​Преко откупа мобилних уређаја до оптимизације трошкова

Током последње деценије тржиште паметних мобилних телефона доживело је праву експанзију и данас готово да нема особе млађе од 60 година која не користи предности смарт технологије за посао или забаву.

​Еволуција мобилних уређаја у последњих десет година

Технологија паметних телефона се у последњих десетак година нагло развила да сада један такав уређај има више меморије и јачи процесор него неки компјутери који су се користили пре око деценију и по. Паметни телефони су на самом почетку имали прилично ограничене функције. Имали су камеру, подржавали су одређене аудио, фото и видео формате, имали су могућност претраживања на интернету и могли да подрже неке мање захтевне игрице, али је ствар временом бивала све озбиљнија. Данас неки од телефона имају боље сочиво од неких старијих професионалних фото апарата и фотографије направљене њима су веома квалитетне. Међутим, напредак се ту не завршава, па тако на сваких неколико месеци можемо да прочитамо вест о новом хардверском или софтверском проналаску неке од великих компанија које се баве развојем мобилних телефона. Сама технологија израде мобилних уређаја је све доступнија, па се тиме баве и многи мали произвођачи, чак и у Србији.

До пре неколико година, лаптоп или ПЦ су били подразумевани уређаји у многим домаћинствима, а данас се велики број послова обавља преко телефона и постоји толико апликација за забаву које су више прилагођене мобилним телефонима него компјутерима, да је готово бесмислено користити их на ПЦ-ју или лаптопу. Неки од примера таквих апликација су Инстаграм или ТикТок.

​Отплатом на рате до новијих уређаја

Стара изрека „Што више има, више му треба“ може да се употреби и када је технологија у питању јер што су телефони „паметнији“, нама ће увек бити потребан још „паметнији“ уређај са функцијама о којима до пре неколико година нисмо могли ни да сањамо. Тако се на тржишту на сваких неколико недеља појави нешто новије, напредније што љубитељи технологије просто морају да пробају, а и куповина „на рачун“ преко оператера омогућила нам је да на сваких годину или две дана заменимо телефон за новији, јачи, а да практично ни не осетимо јер отплаћујемо на рате.

Телефони које смо заменили новијим и после две године су употребљиви и нису много застарели. Уколико смо њима пажљиво руковали и поред тога сачували додатну опрему која је дошла са њима, можемо да их продамо за лепе паре и тако повратимо део новца уложеног у новију технологију.

​Паметним откупом до умањења трошкова

Уколико сте одлучили да продате свој телефон, јако је важно да га не прецените јер је то ипак старији и коришћени модел који никако не може да кошта као када сте га купили. Поред тога, важно је и да не умањите његову вредност на тржишту половних телефона. Због тога је најбоље телефон дати на процену људима који имају вишегодишње искуство када је реч о откупу и продаји мобилних телефона. Они могу да вас посаветују на шта да обратите пажњу приликом продаје телефона, али и како одржавате свој следећи телефон, како бисте добили најбољу цену за њега када дође време да га продате.

Свака роба нађе свог купца, али је поента да прођете најбоље што можете, а не да продате телефон испод цене. Поред савета стручњака, порадите и на преговарачким способностима и добра цена је загарантована!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.