(ВИДЕО) Заев двапут намагарчен: Нудио Цариградском патријараху 100 000 евра да призна расколничу Македонску цркву!

Руски пренкери Владимир Кузнецов – Вован и Алексеј Столаров – Лексус објавили су телефонски разговор у коме су се Зорану Заеву представили као Петро Порошенко и у његово име су, између осталог, разговарали са Заевом и о начину стицања аутокефалије расколничке МПЦ. Вест о начину на који Зоран Заев издаје државну политику и меша се у црквена питања, обишла је свет и уништава ионако никакав углед Северне Македоније.

зоран заев
Фото: Youtube printscreen

У разговору, лице Зоран Заев простачки пљује по Српској и Руској Православној Цркви и показује спремност да за „аутокефалију“ МПЦ плати Вартоломеју 100 хиљада евра, приватно, испод руке.

Хајде да будемо кратки и јасни. Са грађанског аспекта, лице Зоран Заев очигледно крши Устав Северне Македоније, првенствено у члану 19, према коме су верске заједнице одељене од државе и једнаке пред законом, а потом крши најмање још и чланове 9 и 16, који гарантују једнаку слободу, укључујући и слободу уверења. Крши и члан 358 из Казненог Закона за давање мита, а будући да је Вартоломеју писао писмо у коме је тражио признавање МПЦ, тај моменат треба да буде истражен (као и да ли су тих 100 хиљада евра које спомиње његове паре или паре свих грађана различитих вероисповести).

Поред свега тога, лице Зоран Заев упорно наставља да не испуњава међународне обавезе које се односе на поштовање пресуда Европског суда за људска права из Стразбура, које су изречене по питању предмета Северне Македоније. На основу наведеног Зоран Заев је, дакле, осумњичен за криминал, услед чега се очекује да Јавно тужилаштво против њега покрене истрагу због флагрантног кршења Устава и закона земље.

(Видео: Руски пренкери су двапут изиграли Заева. Први пут су глумили генералног секретара НАТО-а, други пут Петра Порошенка).

Са верског аспекта, уопште није етички да Зоран Заев прихвати да исплати 100 хиљада евра Вартоломеју за расколничку МПЦ (која је одељена од државе), како би она добила „аутокефалију“. Таквом спремношћу на један неморалан чин као што је давање мита, Заев чини да и он сам, и његова породица, и сви припадници расколничке МПЦ не могу да очекују ништа добро у свом животу од таквог прљавог поступка (намерно избегавамо да употребимо неку тежу реч, која одговара реалности).

Ако имају барем мало образа, расколници МПЦ би требало да одмах изађу са саопштењем да никада не би прихватили такву подлу, корумпирану „аутокефалију“, и да се потпуно ограде од ставова Зорана Заева у вези са Српском и Руском Црквом, којима он брука и Северну Македонију, и МПЦ, будући да, ако расколничка МПЦ стреми црквеном јединству, то значи да би сутра требало да буде у јединству са СПЦ и РПЦ, а то јединство не би смело да буде испрљано нечијим увредама или купљено нечијим новцем, па макар то било и од тренутног премијера Зорана Заева.