Душан Вукотић Гостељски: „ВОДНА“ МАФИЈА У ЗРЕЊАНИНУ финансира приватну фабрику воде из буџета града

Душан Кокот је јуче, у име „Гарађанског преокрета“ поднео кривичну пријаву против градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића и више других лица због удруживање ради вршења кривичних дела. Поред Јањића, на листи лица за које се основано сумња да су починили злочин против интереса грађана.

душан кокот
Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић 2012. и 2018. године

Да бисмо лакше схватили о чему се овде ради, треба рећи да је поменута група манипулатора користила новац из буџета града (то јест, новац грађана Зрењанина) да би финансирала „фабрику воде“, која ће остати у приватном власништву. Тачније, искористили су службени положај да би пљачкали народни новац и њиме финансирали постројење за воду, које ће остати у приватном поседу.

То је нешто слично ономе што смо ми мештани Лукићева доживели, када су нашу водоводну и гасну мрежу, коју смо изградили сопственим новцем, преузела јавна предузећа „Водовод“ и „Грејање“.

Али, у нашем случају, наша уложена средства и труд отишли су у власништво јавних предузећа. У случају зрењанинског постројења за воду, десило се, практично исто то, јер је постројење изграђено новцем грађана зрењанинске општине.

Али сада је то постројења, као и дистрибуција воде, предато у руке приватног власника, који ће надаље да убира профит, продајући воду грађанима Зрењанина.

Како је нешто овако могуће!?

Фабрика воде у изградњи / Фото: https://ilovezrenjanin.com

Знамо да смо отимање нашег водовода и гасне мреже доживели као својеврсну пљачку, мада је то отишло у руке јавних предузећа – посредно, опет донекле, у власништву државе или грађана, односно у нашем власништву.

Сад замислимо да је неки појединац, Пера, Мика, Ђура, било који, узео нашу водоводну мрежу, коју смо нашим трудом, новцем и знојем направили, па онда то прогласио својим власништвом. Потом је кренуо да убира новац од продаје воде иако у све то није уложио ни један једини свој динар.

Или, друга ситуација, приватник прави постројење, узима кредит из општинске касе да би га изградио, а када га изгради, онда има право да убира профит на основу продаје воде из тог постројења.

Ако је тако нешто могуће, дајте да сви ми добијемо бескаматне кредите и помоћ, укључујући и бесповратну, па да и ми градимо нешто (нпр. путеве или слично томе) одакле ћемо касније убирати таксу! Може ли? Наравно да не може, јер тако нешто омогућава се само пробранима.

У суштини, ова политичка багра је у својим похлепним главама смислила како да опљачка новац грађана Зрењанина. Заправо, те уштве ништа друго и не раде, осим што праве планове и траже начине како да се што више новца из општинске касе прелије у њихове џепове.

Честитке и подршка Душану Кокоту и Грађанском преокрету на правом потезу! Сада је на реду специјално Тужилаштво за борбу против корупције и тероризма. По њиховој реакцији видећемо дубину коруптивних процеса који су захватили наше друштво. Заправо, јасно ћемо видети да ли је и поменуто Тужилаштво упало у коруптивно блато.

У све ове махинације с водом у Зрењанину умешана је и Влада Србије, али о томе ћемо више писати другом приликом.

ФБ Душан Вукотић Гостељски