Јеремић и Ломпар: Због ордена сам одбио да говорим на свечаности СПЦ – Литургију нису преносили због Вучића (ВИДЕО)

-Постоје чинови које би требало и које можете да објашњавате, а постоје чинови који сами за себе говоре. Тачно је, нисам прихватио понуду да говорим на тој свечаности, због ордена који је тамо уручен. Немам потребу да то релативизујем и објашњавам – рекао је професор Мило Ломпар у најновијој ”РасПравди”, говорећи о недавној свечаности којом је обележено осам векова аутокефалности Српске православне цркве, а на којој је председнику Србије Александру Вучићу додељен Орден Светог Саве.

мило ломпар
Професор Мило Ломпар

– Обележавање јубилеја Српске православне цркве почело је литургијом, која није преношена на РТС-у него је тамо у то време ишла ”Шареница” – додао је, гостујући у истој емисији, председник Народне странке Вук Јеремић, бивши министар спољних послова. – Када је моја супруга, која је радила на РТС-у, позвала своје бивше колеге да их пита зашто нема преноса, речено јој је да преноса нема зато што Вучић не присуствује литургији. Али, чак и то на страну, три дана је трајало обележавање јубилеја, а од тога два дана сте на свим телевизијама могли да гледате посету турског председника Србији. Наравно да је Турска важна и да треба развијати односе са Турском, али у том тренутку та посета није била баш у потпуности примерена.

Вук Јеремић

Поред Вучићевог ордена, гости су говорили и о додели Нобелове награде Петеру Хандкеу, односно о хистеричним коментарима којима је та одлука пропраћена у околним али и Западним земљама, затим о ситуацији око Косова и Метохије, о томе како се политика и речник Вучићевог режима поклапају са оним што заступа и говори Друга Србија, као и о наслеђу Слободана Милошевића и Петог октобра.

мило ломпар
Водитељ Миодраг Зарковић

Емисија ”РасПравда”, аутора и водитеља Миодрага Зарковића, приказује се на ЈуТјуб каналу ”ХелмКаст”, а настаје у сарадњи са порталом Правда.

Погледајте цели интервју с Милом Ломпаром и Вуком Јеремићем:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.