Крајње је време да адвокати проговоре о ономе што се ради! (ВИДЕО)

Адвокат Милан Босика је гостујући у емисији „Све је то живот“ отворено говорио о недостацима правосудног система у Србији, корумпираним судијама и истакао да заправо „правосуђе има своју мафију“.

милан босика
Адвокат Милан Босика

Он је казао да је неопходна промена система и да ћемо „имати судство какво је данас, непрофесионално и без етике, све док адвокати буду пристајали на талове“.

„Имао сам случај где су ме колеге звале да се договоримо. И наравно да сам одбио. Проблем је што се сви договарају, а нико не ради свој посао, заступа клијента онако како закон и етика налажу“, рекао је Босика.

Он је наводећи нека имена, додао да се тачно зна које судије су корумпиране и како раде и да је једино решење да „проради савест“ и да се сви побуне против таквог система.

„Зато имате ситуацију да они који имају паре често буду ослобођени без обзира на то што су извршили неко дело за које би требало да буду осуђени. Али они имају новац и плате адвоката који је у талу са судијом. На другој страни је већина јадног народа који једва преживљава, који нема тај новац и који никога не занима, па често награбуси, што би рекли, на правди Бога.

Где сте чули да је неки тајкун или богаташ настрадао тако што су му извршитељи запленили имовину? А грађанима се та (не)правда свакодневно дешава, као што видите“, рекао је Босика.

Новинар и аутор Оливера Миливојчевић