ПОКС: Ако може Северна Македонија и Србија треба да прогласи Савиндан за нерадни дан

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упутиће званичну иницијативу да се Дан Светог Саве, 27. јануар, у Србији убудуће празнује нерадно, саопштио је данас ПОКС.

покс

У саопштењу се наводи да „ако може Северна Македонија да прогласи Савиндан нерадним за припаднике српске заједнице, онда то треба да уради и Србија“.

„Овај празник сећања на једног од најзначајнијих Срба у нашој историји, српског просветитеља и државника, првог поглавара Српске православне цркве, био је слављен вековима, а онда неправедно и неоправдано забрањиван више од пола века, после Другог светског рата. Доласком комуниста на власт 1945. године Свети Сава не само да се није службено славио, него је био и забрањиван, али овај празник се одржао захваљујући неугасивој светлости Светосавља у нашим школама“, казао је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић, наводи се у саопштењу.

ПОКС је позвао све грађане да и ове године Светог Саву обележе „одласком у цркве и на школске приредбе и тако наставе традицију посвећену једној од највећих личности које је Србија икада имала“.

Бета

1 коментар

  1. Зар због тога што је Свети Сава проглашен једном од највећом личношћу у нашој историји зар је то разлог да буде нерадни дан ? Укинули смо комунизам јер је било превише нерадних дана а сада намећемо још више нерадних дана.

Comments are closed.