Санда Рашковић Ивић и Владан Динић: Српски народ заслужује и бољу власт и бољу опозицију! (ВИДЕО)

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић – Ивић изјавила је да је план опозиције да после 27. априла и избора који су расписани, Савез за Србију  настави да објашњава народу разлоге за бојкот, да држи трибине и разговара са грађанима, као и да ће нова шанса за опозицију бити председнички избори 2022. године.

санда рашковић ивић
Санда Рашковић – Ивић

“Не верујем да ће Вучић расписати изборе после годину дана, али зато све нас чекају председнички избори, до када треба извршити притисак на власт да тада уз председничке буду расписани и парламентарни избори. То ће бити нова шанса за опозицију”, рекла је Рашковић – Ивић, гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмКаста.

Она је нагласила да су и представници европарламентараца казали да се мора разговарати и са опозицијом која је најавила бојкот.

Главни и одговорни уредник недељника Сведок Владан Динић оценио је да се опозиција која је најавила бојкот “моли у погрешној цркви” и да су европарламентарци својим понашањем показали да њих не интересује тај део опозиције.

“Они немају никакву ни финансијску ни медијску подршку. И ти медији који их подржавају дижу руке, јер је та дружина неозбиљна. Не можете да дођете до Ђиласа, до Јеремића, они мисле да су Богом дани. Да сам ја нешто у том Савезу ишао бих од куће до куће, од стана до стана и изашао бих на изборе. Нико од вас не може да каже – ми нисмо изашли, нису били добри услови. Kо вам је крив што нисте изашли? Услови никада нису били добри. Kао човек који је често на улици и разговара с људима могу да вам кажем да су људи бесни и огорчени, све теже живе и сваког дана их неко лаже да живе у благостању, а ви им ускраћујете могућност да гласају за неку промену”, рекао је Динић.

„Српски народ, какав год да је, заслужује и бољу власт и бољу опозицију“: Вадан Динић

Динић је истакао да је проблем у томе што се у “систему ништа не мења и што само једни друге наслеђују”, а затим је додао да нико из Савеза за Србију није убедљив да му је стало до промене система, него само до пуке смене власти.

“Уколико тако буде, ево ја вам обећавам да више нећу бити у том Савезу, ако буде као што сте Ви рекли, Динићу”, рекла је Рашковић – Ивић и додала да хоће да верује да су неки из опозиције “можда неку лекцију и научили”.

Динић је казао да “српски народ, какав год да је заслужује, и бољу власт и бољу опозицију”.

“Вучић је лош, али ова опозиција је још гора. Они немају никакав план ни стратегију. Окупили су око себе оне који ништа не знају, направили су затворен круг и уздају се у Европу, коју уопште не занимају. Проблем је што њих никога не занима народ, ни власт, ни опозицију”, оценио је Динић.

Говорећи о нападима власти на Ђиласа, Динић је казао да су „то празне приче” и да стварно има неке истине у томе да је, како власт тврди, “Ђилас украо те неке силне паре, морали би да покрену предистражни поступак, али се, уместо тога, суди у Информеру, Српском телеграфу и сличним таблоидима”.

Аутор и водитељ емисије је Оливера Миливојчевић.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.