Митрополит Амфилохије приведен на „разговор” због богослужења на празник Цвети

По свему судећи, разлог привођења је потреба полиције за личним образложењем Митрополита зашто су верници испред Храма и да би им објаснио који је то данас празник!

амфилохије
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије/Фото: вјеронаука.нет

Данас на велики хришћански и православни празник Цвети, приведен је Митрополит Амфилохије.

Нема објашњења зашто је приведен Митрополит, али како незванично добијамо информацију полицији није било јасно шта се данас, недељу дана пре Васкрса дешава у православним храмовима.

Поводом празника Уласка Господа и Спаса Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, славе манастира Златица у Подгорици, Митрополит Амфилохије служио је јутрос у овој ранохришћанској светињи Свету архијерејску литургију.

Осим Митрополита, приведени су и свештенци који су били у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици: Мирчета Шљиванчанин, Велибор Џомић и Бранко Вујачић.

Позиви су уручени и свештенику Леки Вујисићу као и ђакону Ивану Црногорчевићу.

митрополит амфилохије
Златица, 12. април 2020. / Фото: ИН4С

Како неименивани извор наводи, потом је митрополит “одржао час веронауке у станици полиције на њихово инсистирање”.

Златица, 12. април 2020. / Фото: ИН4С
Златица, 12. април 2020. / Фото: ИН4С

Да се режим не задовољава ударањем по СПЦ на сваком кораку и да је највећи и једини проблем Црква (упркос мноштву фотографија из претходних дана где се на јавним местима народ окупља, док на градилиштима раде десетине незаштићених радника и не поштују се никакве мере сем оне које доносе профит власти итд.) приведен на информативни разговор је и Митрополит црногорско-приморски Амфилохије!

Јасно је да се ради о вулгарној демонстрацији силе и тортуре против православних верника, злоупотребљавајући околности епидемије.

ИН4С