ЗАКЉУЧЦИМА ВЛАДЕ СУСПЕНДУЈУ УСТАВ Одговор МУП-а на захтев за одобравање кретања ради одласка на литургију

Објављујемо одговор МУП-а на захтев наше читатељке која је електронском поштом послала попуњен образац захтева за одобравање кретања ради одласка на литургију на i[email protected]. Одговор је стигао са [email protected].

МУП
Фото: Министарство унутрашњих послова

– У продужетку је одговор. Молим вас, посаветујте шта даље – пише читатетељка у свом коментару на нашем сајту.

Поштовани,

На основу Закључка Владе Р. Србије („Службени гласник РС“, број 43) од 27. марта 2020, за време трајања ванредног стања и епидемије проглашених услед појаве и ширења болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, а ради ефикасног сузбијања епидемије и спречавања да се доведу у опасност животи и здравље људи, препоручује се црквама и верским заједницама да верске обреде у верским објектима и на отвореном простору врше без присуства верника.

Такође, подсећамо Вас да је свим грађанима са 65 и више година старости, a који живе у урбаним срединама (преко 5000 становника) забрањено напуштање својих домова.

Када је реч о руралним срединама (до 5000 становника), старосна граница је 70 година.

То значи да сви грађани ових старосних доби током целог дана морају бити код куће, oсим петком од 04 до 07 часова, када могу напуштати своје домове у циљу куповине намирница у самопослугама и лекова у апотекама.

Сви остали грађани Србије, без обзира на године старости, од 17 часова до 5 часова ујутру радним данима морају бити код куће. Такође, забрањује се свим лицима излазак ван станова, просторија и објеката за становање у стамбеним зградама и изван домаћинства (окућница), у времену од петка у 17 часова до понедељка у 05 часова.

Сви грађани морају поштовати све превентивне мере донете од стране Владе Републике Србије које су прописане ради ефикасног сузбијања заразне болести и заштите живота и здравља људи.

Молимо Вас да поштујете мере које је донела Влада РС. Неће бити нико изузет од наредбе о забрани кретања лица на територији Републике Србије.

Са поштовањем

МУП