Немилосрдна машина политичке коректности: Мућке су следеће на „црној листи“?

У последњих неколико дана, можемо да видимо како све више филмова и ТВ серија које „нису у складу са временом“ нестаје са стриминг сервиса.

тв серија

Подугачка је листа серија које би се могле означити као „политички некоректне“, а британски медији нагађају како ће после уклањања епизоде култне хумористичне серије „Fawlty Towers“, у којој комичар Џон Клиз глуми Хитлера, следећа на мети бити још једна серија која је обележила британски хумор.

Чистка ће, тврде, засигурно стићи и „Мућке“, а на ревизију ће практично морати да иду све ТВ серије старе неколико деценија, у којима се користи вулгаран језик, а ликови и њихово понашање подржавају „проблематичне“ ставове.

Са стриминг сервиса су већ уклоњене и епизоде хумористичне серије „Little Britain“, а контроверзном се сматра и хумористична серија „Бенидорм“ која има 10 сезона, са посебном спорном сценом у којој се појављује тзв. blackface (обојено лице).

 

View this post on Instagram

 

Early photo of the lads in the 80’s. What a trio! ?? – – – #onlyfoolsandhorses #delboy #rodney #grandad

A post shared by Only Fools and Horses (@onlyfoolsandhorses_) on

Бројни људи из филмске индустрије бесни су због овог новог тренда који је ескалирао у време протеста и иницијативе Black Lives Matter. Они тврде како је циљ овога насилно брисање британске културе, а не одржавање политичке коректности.

24сата.хр

1 коментар

  1. Све као у 1984-ој: брисање памћења, упрошћавање језика … Наравно, чиста случајност. таман посла нека теорија завере!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.