БРАЧНИ ПАР ОДСЕЧЕН ОД СВЕТА Драма у студеничком крају, ватрогасци не успевају да дођу сеоске куће, родбина моли:“Шаљите хеликоптер, стари су“

Двоје људи, брачни пар, заробљено је у кући у Живички у студеничком крају, где је река Студеница направила велике проблеме. Мештани кажу да су се последњи пут с њима чули јутрос у пола шест и да је реч о старим особама.

река студеница
Фото: Раде Прелић, Танјуг

Ватрогасци-спасиоци казали су репортерима РТС-а да немају решење да приђу кући, пробали су чамцима и сајлама, али нису успели. Мештани предлажу да се пошаље хеликоптер.

– Четири километра низводно од манастира Студеница, овде је тренутно у великој опасности породица који броји два члана. Покушавамо да ступимо у контакт са њима и бојимо се за њихово здравствено стање. Спасилачке екипе су покушале да приђу месту, да их евакуишемо, за сада нисмо успели. Очекујемо специјалне јединице да дођу – рекао је Драган Јевремовић, председник МЗ Студеница.

Њихови рођаци кажу да су се последњи пут чули са њима када је Студеница почела да надолази, јутрос око пола 6.

Подсетимо, услед обилних падавина, у Србији су се излиле реке, а у чак девет општина је проглашена ванредна ситуација – Осечини, Крупњу, Лозници, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Краљеву, и у Љубовији.

Специјалистички тимови за спасавање и рад на води из Београда, Новог Сада, Шапца, Ваљева, Сремске Митровице и Чачка су, уз Жандармерију, током јучерашњег и данашњег дана, евакуисали 71 особу на територији општина Крупањ, Љубовија, Косјерић и Лучани.

Ј.А, Блиц / Хронограф