Може ли Вучић да преживи без опозиције? (ВИДЕО)

0

“Да ли Вучић може да политички преживи без опозиције у Скупштини” била је тема уживо програма продукције ХелмКаст у коме су учествовали новинари Миодраг Зарковић и Владан Динић, аналитичар Бранко Павловић и потпредседник Двери Марија Јањушевић.

аеродром никола тесла
Александар Вучић / Фото: Иван Шилов, ИА Регнум

Јањушевић тврди да је бојкот успео и да, упркос многобројним манипулацијама и крађи, Вучић не може да буде задовољан излазношћу. Она је рекла да су посебне манипулације извршене на територији Косова и Метохије.

Уредник Сведока Владан Динић сматра да је опозиција збрисана од стране Вучића, да је опозиција неспособна да се избори са СНС, али да је сам Вучић уплашен оваквим резултатом јер је сада сва одговорност на њему.

– Испоставило се да је Вучић велемајстор за нашу опозицију – рекао је Динић тврдећи да опозиција није знала да искористи ни пандемију “короне” а ни смањени цензус да се избори са Вучићем.

Он је изнео низ критика на Двери и СЗС па је у студију дошло до дискусије између њега и Марије Јањушевић због Динићевог става да “Двери после испадања из Парламента више не постоје”

Миодраг Зарковић

Зарковић је изразио сумњу да је овакав резултат на изборима заправо унапред договорен између Вучића и опозиције, што представља велику опасност за Србију због разговора који ће бити вођени у Вашингтону по питању Косова и Метохије.

– Ако је то договорено, онда смо ми у много већем проблему него што делује на први поглед – каже Зарковић.

Адвокат Бранко Павловић сматра да Вучић не жели да иде у правцу признања Косова и Метохије и да користи промењене околности у свету у корист Србије. Он се сложио са Зарковићем да је Вучиић драматично наштетио интересима Србије на КиМ, али да још увек може да окрене ситуацију. Он је посебно указао на то да је Вучић почео да се позива на резолуцију 1244, као и да кроз сарадњу са Кином и Русијом покушава да се отргне притисака са запада.

бранко павловић
Бранко Павловић

Павловић истиче да резултати избора показују да су опције које су окренуте Русији и Кини добиле велику подршку народа док су оне друге почишћене са политичке сцене.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.