Гренел: Србија и Косово сагласни да Језеро Газиводе постане Језеро Трамп

Београд и Приштина сагласни су да се језеро Газиводе убудуће зове по актуелном председнику САД Доналду Трампу, објавио је на Твитеру његов специјални изасланик за преговоре Ричард Гренел.

језеро трамп
Ричард Гренел / Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

„Како назвати језеро које за Косово и Србију представља озбиљну препреку упркос компромису који су осмислиле САД за покретање студије о изводљивости ради стварања радних места и више енергије за регион… па су се обе стране сложиле с новим именом: Језеро Трамп“, написао је Гренел на Твитеру.

Амерички дипломата који је јуче посетио језеро Газиводе уз објаву је поставио и фотографије језера са натписом „Језеро Трамп“ и линком на текст објављен у јучерашњој Газети експрес.

Београдски медији претходно су објавили фотографије језера Газиводе, бране и моста са транспарентом на енглеском језику „Председниче Трамп, косовски Срби захваљују Вам на томе што доносите мир“.

Вучић и Хоти су јуче у Вашингтону у присуству Трампа потписали споразум назван „Економска нормализација“ који има две верзије с разликом у последњој тачки, док је остали текст идентичан.

Документом који су Србија и Косово потписали 4. септембра у Вашингтону о нормализацији економских односа предвиђа се, поред другог, извођење студије о изводљивости поделе енергетских ресурса језера Газиводе.

Бета