Познати глумац преминуо ЗБОГ короне

Глумац Тихомир Тика Арсић преминуо је данас после тешке болести. Он је, наиме, последњих месеци водио је тешку битку са канцером панкреаса.

тихомир арсић
Фото: Приватна архива

Прослављеног глумца Тихомира Арсића публика је пре две године последњи пут гледала у серијама “Ургентни центар” и “Убице мог оца”, а баш пред снимање филма о човеку који умире од рака открио је лоше вести, те да болује од канцера.

– У мају прошле године сам се припремао за опскурну филмску улогу човека који умире од рака. Пет месеци сам се припремао за тај лик, први пут сам ишао у теретану и тренирао бокс, Мало пре почетка снимања, које је требало да траје два и по месеца и буде врло захтевно, превентивно сам отишао код лекара на детаљније прегледе. Како скоро 20 година нисам играо тако велику улогу на филму, мислио сам да је у реду да будем сигуран да сам добро и да нећу морати да правим паузу. Урадио сам неколико скенера и магнета, мада сам био здрав и нисам осећао никакве тегобе. Тако сам случајно сазнао да имам канцер на глави панкреаса.

Тихомир признаје да се у том тренутку двоумио да ли да прво сними филм, па да оде на операцију или да одустане од улоге због здравља.

Фото: Владимир Живојиновић, РАС Србија

– Премда је канцер био у самом зачетку, решио сам да не одлажем лечење. Оперисан сам за шест дана. Када су ме из операционе сале одвезли на интезивну негу, био сам у бунилу од анестезије. Моја супруга Јелена је била поред мене. Каже да је прво што сам рекао било: „Ништа од филма.“ Нажалост, филм нисам снимио, али на срећу снимио га је један сјајан глумац. Одличан је и управо се емитује у биоскопима. Што се моје операције тиче, била је успешна. Хистопатолошки налази су показали да имам изгледе за потпуно излечење. Лекари су ми честитали. Жлезде су биле чисте. Нигде није било метастаза и све је изгледало добро. Превенције ради, одређено ми је да примим дванаест хемиотерапија, јако тешких, које сам ипак одлично подносио. Крајем фебруара ове године требало је да одем на контролу. Потом је уследио нови шок.

– Због короне, на контролу сам отишао тек шестог маја. Два дана касније су ми рекли да имам метастазе на обе стране јетре. После нових хемиотерапија којима сам био подвргнут током лета, недавна контрола је показала да се број метастаза на јетри увећао, али њихова величина не. Сада крећем са трећом туром хемиотерапије. Дубоко сам свестан чињенице да је ова болест неизлечива, али такође и тога да живот може да се продужи, а с обзиром на то да имам за шта и за кога да га наставим – за моју породицу и преијатеље, можда и за шансу да се вратим у професију – одлучио сам да се борим – рекао је он недавно.

Фото: Танјуг Screenshot

А.В, Блиц

Наслов: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.