Лончар: Вучић предложио да вакцинишемо и друге националности на Косову, а не само Србе

0

Министар здравља Златибор Лончар је за Индексонлајн казао да је српски председник предложио да током другог контингента у јануару вакцину Фајзер (америчко-немачки производ) донесе и за друге заједнице на Косову.

златибор лончар
Златибор Лончар: Србија брине о свим својим грађанима, па и на Косову

Вакцине против ковида-19 стигле су на Косово, али не из косовских институција. По налогу Владе Србије стотине грађана српске заједнице вакцинисано је у северним општинама, пише КоССев.

Индексонлајн је разговарао са српским министром здравља Златибором Лончаром, који је открио детаље доласка вакцине Фајзер на север.

„Лидери Републике Србије посвећени су бризи о свим грађанима без икакве разлике. Нарочито у време пандемије која већ годину дана терорише читав свет, односећи животе скоро два милиона људи. С обзиром на ову чињеницу, први смо у региону и други на континенту као део Европе који смо осигурали вакцину Фајзер против ковид-19. Зато смо започели имунизацију најугроженијег дела популације, у складу са професионалним проценама СЗО. Стога сматрамо да је свима нама у интересу да омогућимо да се највећи могући број становника заштити од пандемије. И тако да се спаси сваки људски живот, који излагањем коронавирусу може бити смртно угрожен.

Председник Вучић предложио је да се из следећег контингента вакцине против ковид-19, који би требало да стигне почетком јануара, обезбеде количине за друге националности на Косову. Пре два дана, на Косову, стотине грађана је вакцинисано и понуђено им је да се спречи смртоносно заражавање. Овим су заштићени и од потенцијалних последица пандемије. Верујемо да је циљ сваке одговорне владе у свету да пружи максималну помоћ свакој особи како би спасила барем један људски живот. А да не помињемо стотине хиљада људи“, рекао је Лончар за Индексонлајн.

Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.