Весић о вакцинацији: Инсистирамо да се уђе у сваку кућу

Вакцинација на територији Београда је добра, али инсистирамо да се уђе у сваку кућу, рекао је заменик градоначелника Горан Весић после састанка са председницима београдских општина и директорима домова здравља, и поручио: „Или ћемо се сви вакцинисати или ћемо се сви разболети, а мислим да је боље да се сви вакцинишемо“.

балканска улица
Горан Весић/Фото: Н1

Вакцинација на територији града је добра, али инсистирамо да се уђе у сваку кућу, морамо да дођемо до сваког суграђанина јер је то једини пут да изађемо из ове кризе, рекао је Весић, а саопштила градска информативна служба Беоинфо.

Навео је да је на терену више од 50 мобилних екипа и да се вакцинишу грађани који се нису пријавили путем портала еУправе, а најавио је да ће ове седмице започети вакцинација радника по предузећима, да се завршава имунизација касирки, таксиста и других угрожених циљних група.

Очекује да ће до краја дана у Београду бити укупно 400.000 вакцинисаних, а изнео је и податке да је до јуче вакцинисано 381.136 Београђана, што је 27,14 одсто пунолетних грађана престонице, док је ревакцинисано 230.917 лица, или 16,44 одсто пунолетне популације.

Градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да је вакцинација старијих приоритет, а да је закључно са јучерашњим даном у Београду вакцинисано више од 56 одсто грађана старости од 65 до 74 године, као и половина старијих од 75 година.

ФоНет

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.