ОБИЈЕНА КУЋА НИКОЛЕ ПАШИЋА: Полицајци затекли мигранте, учињена огромна материјална штета (ФОТО)

Кућа Николе Пашића у Француској 21 на Старом граду обијена је јутрос око 6.30, потврђено је из фирме „Скилсет“ која ради на обнови фасаде.

кућа николе пашића
Фото: Приватна архива

Полиција је у кући затекла мигранте.

Провалници су обили прозор, по зидовима исписали непримерене графите и украли алат, који су мајстори користили за обнову унутрашњости куће. Процењена штета је око 700.000 динара.

У понедељак увече у шупи у склопу напуштене куће избио је пожар, који на срећу, није захватио Кућу Николе Пашића. У њему није било повређених.

Група миграната обила је јутрос, око 6 и 30, кућу Николе Пашића, која се налази у Француској улици 21, у општини Стари град. Директор фирме „Скилсет“, која је одговорни извођач радова на поменутом објекту, Предраг Петровић потврдио је Телеграфу да се ова ситуација не дешава први пут и да је кућа Николе Пашића, која иначе има статус културног наслеђа Београда, честа мета напада исте групе људи.

– Обијали су врата, разбијали стакла, писали графите, запленили алат од мајстора, демолирали су оно што је било испред њих – тврди Петровић.

Он додаје да је реч о групи која станује у оближњем напуштеном објекту.

– Поред нас се налази кућа која је напуштена, власништво је две ревизорске куће које уопште не поштују Закон о одржавању и Закон о кућном реду. Ту се константно и неовлашћено насељавају мигранти – каже Петровић.

Он објашњава како је до инцидента дошло и пре два дана када су мигранти, у току свађе, запалили оближњу кућу, те да је постојала опасност да пламен захвати и дом Николе Пашића.

– Могло је да буде штете веће од шест милиона евра, колика је тренутна процењена вредност имовине куће. Једва смо се спасили.

Међутим, овакви изгреди не дешавају се први пут. Како наш саговорник тврди, ово је 11. пут у последње три године да су мигранти обили Пашићеву кућу.

– Највећи је проблем што наносе штету, краду алат, пишу неке графите, скидају материјал који је од значаја и констатно то раде. Контактирали смо полицију, али и они постају више немоћни ту. Реч је о проблему великих размера – наглашава Петровић.

Новости / Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.