СВАКА КУЋА ЈЕ ИМАЛА У КУХИЊИ Многи не могу да прежале овај производ из доба Југославије: „Имамо је од седамдесетих и дан данас нисам нашла бољу“

Многи се данас често жале како су производи некада били много квалитетнији, а данас стрепе од истека гаранције и кварова на уређајима. У Фејсбук групи Ретротека неко је објавио слику старе зидне кухињске ваге из доба Југославије, а они који је још имају тврде – и данас ради.

зидна вага
Фото: MONDADORI PORTFOLIO / DDP USA / PROFIMEDIA

“Још једна Горење зидна кухињска вага у препознатљивој боји из 80-их година”, написао је члан групе уз фотографију ваге.

Омиљени мали кућни уређај

Више од 500 људи је лајковало објаву, а нанизало се преко 60 коментара. Некима данас није јасно како ова вага функционише.

“Може ли ми неко објаснити како се мери у томе? У викендици је монтирана на зид, овај поклопац је врло мален и у њега не стане никаква посуда у којој је нешто што треба да измерим. Је ли се сипају ствари право у поклопац па се он онда скида с ваге или?”, питала је једна корисница и одмах добила објашњење да се поклопац одваја од ваге, а неко је чак снимио и видео како тачно све функционише.

Многи су једноставно носталгични

“Мислим да није било кухиње без ове ваге, свака ју је имала”, “То је имала свака кућа, вагу, млин за кафу, фен, све наранџасто”, присећају се чланови ове Фејсбук групе.

Јавили су се и они корисници који су се похвалили да их вага служи и данас.

зидна вага
Фото: Printscreen

“Имамо је од седамдесетих и дан данас нисам нашла бољу”, “Исту вагу смо купили седамдесетих, још добро мери”, “Још увек виси на зиду и редовно мери састојке за ручкове, колаче или торте”, “Имали смо исту, али целу кухињу сам бацила и сузе лијем јер је та Горење кухиња била топ спрам овог данас”, наводи се у коментарима.

Стевица Рајчетић, Блиц

Лектура/коректура: Хронограф