Глумац тужио Гагија Јовановића због хита „Ружо румена“: Тврди да му је украо песму, завршили на суду

Једна од најпопуларнијих народних песма у Србији завршила пред судијом.

ружо румена
Фото: Дадо Ђилас, Соња Спасић, Курир

Глумац Небојша Љубишић тврди да је комплетан аутор музике и дела текста песме „Ружо Румена“, а не његов колега Драган Јовановић, како је заведено у Сокоју.

Наиме, како Курир сазнаје, глумац Небојша Љубишић тужио је свог колегу и класића, чувеног Дракчета, да му је украо, односно, Небојша оспорава да је Драган Гаги Јовановић комплетан аутор чувене „Руже румене“.

Из Сокоја – Организације музичких аутора Србије, потврдили су да је као аутор музике и текста великог хита уписан само Гаги Јовановић. Међутим, још прошле године стигао им је допис од Љубишићевог адвоката Ненада Рудовића, у коме он оспорава Гагију комплетно ауторство над музиком и делом над текстом.

Јовановићу су зато блокиране исплате тантијема (годишње надокнаде за ауторска права, оп. аут), а његов колега сада треба да суду да докаже да је аутор песме.

Није на одмет знати да слични процеси у свету трају и по неколико година, а тантијеме, чак и на малом тржишту као што је Србија, могу да износе и по неколико хиљада евра.

– За сада на ову тему нећу давати никаве изјаве – кратко је рекао Љубишић и потврдио ова сазнања, а глумчев адвокат је објаснио да ће они овај спор највероватније решити између себе.

И Драган Гаги Јовановић је потврдио наше откриће, али такође није био био превише расположен за причу.

– Не бих коментарисао цео случај. За мене је то тужна прича. Били смо другари, али временом се људи мењају… – поручио је Јовановић за поменути лист.

Зорана Тополић, Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.