Глумац тужио Гагија Јовановића због хита „Ружо румена“: Тврди да му је украо песму, завршили на суду

Једна од најпопуларнијих народних песма у Србији завршила пред судијом.

ружо румена
Фото: Дадо Ђилас, Соња Спасић, Курир

Глумац Небојша Љубишић тврди да је комплетан аутор музике и дела текста песме „Ружо Румена“, а не његов колега Драган Јовановић, како је заведено у Сокоју.

Наиме, како Курир сазнаје, глумац Небојша Љубишић тужио је свог колегу и класића, чувеног Дракчета, да му је украо, односно, Небојша оспорава да је Драган Гаги Јовановић комплетан аутор чувене „Руже румене“.

Из Сокоја – Организације музичких аутора Србије, потврдили су да је као аутор музике и текста великог хита уписан само Гаги Јовановић. Међутим, још прошле године стигао им је допис од Љубишићевог адвоката Ненада Рудовића, у коме он оспорава Гагију комплетно ауторство над музиком и делом над текстом.

Јовановићу су зато блокиране исплате тантијема (годишње надокнаде за ауторска права, оп. аут), а његов колега сада треба да суду да докаже да је аутор песме.

Није на одмет знати да слични процеси у свету трају и по неколико година, а тантијеме, чак и на малом тржишту као што је Србија, могу да износе и по неколико хиљада евра.

– За сада на ову тему нећу давати никаве изјаве – кратко је рекао Љубишић и потврдио ова сазнања, а глумчев адвокат је објаснио да ће они овај спор највероватније решити између себе.

И Драган Гаги Јовановић је потврдио наше откриће, али такође није био био превише расположен за причу.

– Не бих коментарисао цео случај. За мене је то тужна прича. Били смо другари, али временом се људи мењају… – поручио је Јовановић за поменути лист.

Зорана Тополић, Телеграф