Митрополит волоколамски Иларион: Сви који одбију вакцину су грешници – Целог живота ће морати да се искупљују

Они који не желе да се вакцинишу против вируса корона преузимају на себе грех који ће целог живота да искупљују, саопштио је шеф одељења Московске патријаршије за спољне црквене односе Иларион.

митрополит иларион
Митрополит волоколамски Иларион/Фото: Александар Милачић, Спутњик

Руска православна црква осудила је данас људе који одбијају вакцинацију против ковида-19 као грешнике и поручила им да ће морати да се искупљују до краја живота јер се Русија суочава са још једним скоком нових инфекција и смртних случајева.

Црква је позвала све своје вернике да се вакцинишу пошто су данас регистрована још 24.353 нова случаја ковида-19, од којих 6.557 у Москви, чиме је укупан број заражених од корона вируса од почетка пандемије порастао на 5.635.294, пренео је Ројтерс.

Владина радна група за борбу против пандемије корона вируса саопштила је да је у протекла 24 часа од узрока повезаних с корона вирусом преминуло 654 људи, па укупан број смртних случајева износи 138.579.

Говорећи на државној телевизији, митрополит Иларион, шеф одељења Московске патријаршије за спољне црквене односе, рекао је да они који одбијају да се вакцинишу чине грех за који ће морати да се искупљују током свог живота.

– Свакодневно сведочим о ситуацијама када људи посећују свештеника како би признали да су одбили да вакцинишу себе или своје ближње и невољно проузроковали нечију смрт – рекао је митрополит Иларион.

руска православна црка
Митрополит Иларион у посети Загребачко-љубљанској епархији СПЦ/Фото: www.pomnirossiu.ru

Он је истакао да је грех мислити само на себе, а не и на другу особу.

Танјуг

1 коментар

Comments are closed.