Француска аналитичарка: Албански муслимани колонизовали српско, православно Косово

Демографија је та која ствара историју, погледајте само Косово. Ову претежно српску православну земљу деценијама су колонизовали муслимански Албанци – написала је Марион Марешал.

француска аналитичарка
Фото: Жаклин Мартин, АП

Француска аналитичарка Марион Марешал, која води Институт друштвених, економских и политичких наука у Лиону, објавила је на свом Твитер налогу да је Косово и Метохија историјски српска православна територија, али да су га годинама колонизовали Албанци муслимани.

Коментаришући велики долазак муслимана у Француску, из држава које су некада биле окупиране и којима је владала управо Француска, Марешал је рекла да би то могло променити историју.

– Демографија је та која ствара историју, погледајте само Косово. Ову претежно српску православну земљу деценијама су колонизовали муслимански Албанци – изговорила је Марешал.

Њену изјаву пренели су и поједини албански медији у Приштини, уз критику да она нема „историјску основу“, јер, како наводи Репортери, „Срби су покушали да колонизују Косово 1990-их година, а Албанци нису били муслимани током година пре отоманске окупације“.

Хронограф

1 коментар

Comments are closed.