Тужилаштво о смрти сина политичарке Санде Рашковић Ивић: Нема трагова насиља

Више јавно тужилаштво у Београду, заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова спроводи поступак поводом смрти Ј.И. (24), који је јутрос пронађен мртав у Улици 27. март испред зграде у којој је становао.

санда рашковић ивић
Санда Рашковић Ивић / Фото: Н1

Према првим информацијама ради се о самоубиству, каже за Танјуг Виши јавни тужилац Ненад Стефановић.

Он појашњава да је на лицу места полиција обавила увиђај, те да нису уочени трагови насиља, нити преметачине у стану у којој је преминули младић боравио.

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је обдукцију и обављање токсиколошких анализа.

Стефановић истиче да ће МУП и ВЈТ предузети и друге радње у циљу расветљавања свих чињеница и околности у вези са предметним догађајем о чему ће јавност бити благовремено информисана.

Како сазнајемо, младић је студирао филозофију.

Према првим информацијама, Хитна помоћ је приликом доласка на терен могла само да констатује смрт.

Иначе, Санда Рашковић Ивић је некадашња председница Демократске странке Србије (ДСС) и актуелна потпредседница Народне странке.

Санда Рашковић Ивић је психијатар, психотерапеут и бивши народни посланик. Била је комесар за избеглице, председник Координационог центра за Косово и Метохију.

Специјалистички испит из психијатрије положила 1986. године, последипломске студије из психотерапије 1989, а 1993. године докторирала је на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Аутор је многих стручних радова из области психијатрије и психотерапије. Учествовала је на многим конгресима и симпозијумима у земљи и иностранству. Члан је Светског удружења психотерапеута, Српског лекарског друштва и хуманитарне организације Жене помажу женама.

Комшије у шоку после трагедије У 27. марта: „Јован Ивић је био заиста диван младић, пристојан, никада нисмо чули да је било неких проблема“

Знам да је он Сандин син, нисмо никада чули да је било неких проблема – каже комшиница из зграде у Улици 27. марта испред које је рано јутрос пронађено тело Јована Ивића (24), сина политичарке Санде Рашковић Ивић.

Комшиница из зграде каже да га је познавала само из виђења, али да ништа није указивало на овакву трагедију.

– Увек се фино јављао. Не знам шта је могло да проузрокује ово – рекла је она.

Комшије имају само речи хвале за настрадалог младића.

– Колико ми знамо живео је са мајком. Био је заиста диван младић. Увек је био пристојан. Фина породица. Не знам шта би могло да доведе до ове трагдије – додају.

Комшија из суседне зграде каже да није познавао Јована.

санда рашковић ивић
Фото: Дијана Богосав, приватна архива / РАС Србија

– Много ми је жао. Ово није први пут да се дешава оваква ствар. Прошле године је једна млађа девојка скочила са 20. спрата, али друге зграде – рекао је он за Блиц.

Иначе, Више јавно тужилаштво у Београду, заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова спроводи поступак поводом смрти Јована И. који је јутрос пронађен мртав у Улици 27. март испред зграде у којој је становао.

– Према првим информацијама ради се о самоубиству – каже Виши јавни тужилац Ненад Стефановић, преноси Блиц писање Танјуга.

Он појашњава да је на лицу места полиција обавила увиђај, те да нису уочени трагови насиља, нити преметачине у стану у којој је преминули младић боравио. Више јавно тужилаштво у Београду наложило је обдукцију и обављање токсиколошких анализа.

Стефановић истиче да ће МУП и ВЈТ предузети и друге радње у циљу расветљавања свих чињеница и околности у вези са предметним догађајем о чему ће јавност бити благовремено информисана.

Ко је Јован Ивић: Дипломирао филозофију, живео сам, комшије о њему имају само речи хвале, али је мало ко знао да се дуго борио с проблемима

Јован Ивић (25), син политичарке Санде Рашковић Ивић, који је нађен мртав јутрос око 5.40 на плочнику испред зграде у Улици 27. Марта, завршио је Филозофски факултет у Београду.

Са мајком Сандом и оцем је одрастао у породичном стану у поменутој улици. Пре неколико година родитељи су му тај стан, на петом спрату, оставили и у њему је живео сам.

Јован је био Сандино најмлађе дете, има старију сестру и брата из мајчиног првог брака.

Његова сестра јутрос се изузетно потресена обратила новинарима и замолила да се склоне од зграде.

– Угасио се један млади живот, разумите наш бол – рекла је она тихо.

Трагично страдали момак потиче из веома познате и успешне породице – породице академика. Његов деда с очеве стране, Павле Ивић био је научник међународног угледа и најбољи српски лингвиста друге половине двадесетог века. Говорио је око 10 страних језика, а све то донело му је чланство у овдашњим и иностраним научним установама највишег ранга, тако да је, поред Српске, био члан Америчке, Норвешке, Словеначке, Аустријске, Македонске и Руске академије наука. Преминуо је 1999. године.

Милка Ивић, супруга Павла Ивића и бака несрећног младића, била је српски лингвиста, професор универзитета и редовни члан САНУ. Била је члан Норвешке, Саксонске и Српске академије наука. Поред тога, уређивала је и часопис Јужнословенски филолог, а преминула је 2011. године.

Милка Ивић / Фото . Wikipeida

Отац трагично страдалог Јована, академик Александар Ивић био је члан Математичког института САНУ и члан редакције више међународних часописа. Ивић је објавио је преко 280 научних радова у најпознатијим светским часописима, са цитираношћу од неколико хиљада пута. Писао је рецензије за међународне часописе и реферате за познате светске реферативне журнале. Након рада на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду прешао је на Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду (Катедра за примењену математику), пролазећи кроз сва универзитетска звања. За редовног професора изабран је 1988, а за професора емеритуса на Универзитету у Београду 2014. године. Преминуо је 2020. гдине, а његов одлазак био је велики губитак за Српску академију наука и уметности и свеукупну српску и светску науку. Био је у браку са политичарком Сандом Рашковић Ивић, са којом је имао троје деце.

„Био је диван младић“

О Јовану Ивићу комшије имају само речи хвале. Кажу да је увек био пристојан, свима се јављао.

– Био је заиста диван младић. Увек је био пристојан. Фина породица. Не знам шта би могло да доведе до ове трагдије – причају комшије.

Шта је могло да проурокује трагедију која се рано јутрос догодила – не знају.

Међутим, да Јован није био добро указује и то што је, према незваничним информацијама, недавно покушао да одузме себи живот. Пре око месец дана, како се незванично сазнаје, Јован је попио лекове и закључао се у стану, али је породица успела да дође до њега на време.

Због чега је рано јутрос извршио самоубиство тренутно јавности није познато.

Подсетимо, тело Јована Ивића, сина политичарке Санде Рашковић Ивић, пронађено је рано јутрос на плочнику испред зграде у центру Београда. Према првим информацијама, младић је скочио са петог спрата зграде са кабловима обмотаним око врата.

Тело младића затекли су пролазници са каблом обмотаним око врата.

Наложена је обдукција која ће утврдити тачан узрок смрти младића.

– Према првим информацијама ради се о самоубиству – каже за Танјуг Виши јавни тужилац Ненад Стефановић.

санда рашковић ивић
Фото: Facebook

Танјуг / Нова.с / Блиц / Хронограф

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.