Е, нећеш га мајци, Дритане: Кривокапић поднео предлог за смену Дритана Абазовића

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић поднео је парламенту предлог за смену потпредседника владе Дритана Абазовића

здравко кривокапић
Фото: Ристо Божовић, АП

Кривокапић је то објавио на свом Твитер профилу.

Кривокапић је навео да је предложио министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића за новог потпредседника владе.

Тај Кривокапићев потез уследио је пошто је коалиција „Црно на бијело“, коју предводи Дритан Абазовић, предложила формирање мањинске владе и поднела Скупштини Црне Горе предлог за изгласавање неповерења Кривокапићевој влади.

Дритан уз помоћ Милових посланика руши Кривокапићеву владу

Коалиција „Црно на бијело“ поднијела је Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповерења Влади.

Иницијативу су потписали посланици коалиције „Црно на бијело“, Социјалдемократске партије (СДП), Социјалдемократа (СД), Бошњачке странке (БС), Албанске листе и Албанске коалиције, те део посланика Демократске партије социјалиста (16 посланика) (ДПС).

Међу потписницима нема посланика Демократске Црне Горе, Демократског фронта (ДФ), Социјалистичке народне партије (СНП), Праве Црне Горе, Уједињене Црне Горе (УЦГ) и Радничке партије (РП).

Коалиција „Црно на бијело“ предложила је на прес конференцији 17. јануара модел мањинске владе у којој, како је казао лидер Грађанског покрета УРА и потпредседник Владе Дритан Абазовић, не би било места за Демократски фронт и Демократску партију социјалиста.

„Црно на бијело“ и опозиција траже локалне изборе у једном дану

Траже да се избори у 14 општина и у градској општини Голубовци одрже у једном дану. Опозиција раније била против тог предлога.

Посланици коалиције “Црно на бијело”, Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД), Социјалдемократске партије (СДП), Бошњачке странке (БС) и две албанске листе, иницирали су данас измене Закона о локалној управи, како би се избори у 14 општина и Градској општини Голубовци одржали у једном дану.

„Први наредни избори за одборнике у скупштинама општина Улцињ, Беране и Плужине, у складу с овим законом, одржаће се у 2022. години истовремено с одржавањем редовних избора за одборнике у Скупштини Главног града Подгорица, Скупштини општине Голубовци (општине у оквиру Главног града) и скупштинама општина: Бар, Бијело Поље, Даниловград, Колашин, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Жабљак и Шавник. Одборницима у скупштинама општина: Улцињ, Беране и Плужине продужава се мандат до избора одборника који ће се одржати у смислу става и овог члана“, пише у предлогу измена.

Дритан Абазовић
Фото: Ура / Спутњик

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) тражили су крајем децембра да се њихов предлог измена закона за одгађање локалних избора у Беранама и Улцињу по хитном поступку стави на дневни ред редовне или ванредне седнице парламента.

Бобан Нововић, Спутњик

Наслов, опрема: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.