Алексић о женама које су га оптужиле: Боље су глумице у животу него у професији

Мирослав Мика Алексић, власник и учитељ у школи глуме коме се суди након што су га бивше ученице оптужиле за силовање и недозвољене полне радње, негирао је кривична дела која му се стављају на терет, пише Нова.рс.

Мирослав Мика Алексић
Фото: Јадранка Илић, Танјуг

О жртвама је изјавио да је свака од тих девојака имала проблем са оцем, јавља Нова.рс.

„Хтеле су да се баве глумом, нису успеле, неке мисле да јесу, боље су глумице у животу него у професији“, рекао је Алексић, пише Нова.

Излагање је почео дугачким уводом, уз више опомена судије да скрати излагање, на шта се жалио његов бранилац, инсистирајући да допусти Алексићу да каже све што има.

Алексић је оптужен за четири силовања и пет кривичних дела полног узнемиравања, а на суђење је дошао из кућног притвора јер му је у септембру прошле године Апелациони суд укинуо притвор и одредио меру електронског надзора и забрану напуштања стана.

Алексића је за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, којој се потом придружила колегиница Ива Илинчић и још неколико девојака, а ухапшен је 16. јануара прошле године.

Почетак судског процеса пропраћен је протесом који су испред Палате правде организовале Жене у црном са транспарентима и порукама “Верујемо Милени Радуловић”, “Силовали су у рату, силују и у миру” и “Правда за жртве, казна за починиоце”.

Мирослав Мика Алексић
Фото: Јадранка Илић, Танјуг

Милош Урошевић из те организације је рекао да је њихова главна порука да верују жртвама и да захтевају казну за починиоца. „Овим протестом желимо да укажемо да постоји континуитет између сексуланог насиља које се дешава у миру и оног које се дешава у рату, будући да знамо да је Мирослав Алексић био припадник Арканових „Тигрова“, паравојне формације која је починила многа сексуална насиља и силовања у рату широм некадашње Југославије. Ми мислимо да је важно да се жртве заштите од потенцијалног медијског линча, али верујемо да је и јавност корективни фактор и да судија треба да донесе одлуку да процес буде отворен за јавност“, навео је.

Констатујући да живимо у друштву које гаји екстремну неосетљивост кад су у питању они који су преживели сексуално насиље, рекао је да наше друштво такође баштини велики простор некажњеног насиља и да смо друштво које подржава починиоце, а не верује жртвама.

Нова.рс / ФоНет