Сутра ексхумација и обдукција тела Муамера Зукорлића

Ексхумација и обдукција тела бившег председника Странке правде и помирења Муамера Зукорлића биће обављена у петак, 6. маја, најавио је његов син Усаме Зукорлић.

муамер зукорлић
Бивши санџачки муфтија преминуо је изненада 6. новембра, у 51. години (Танјуг)

Усаме Зукорлић је на Инстаграму написао да је такву одлуку донео Виши суд у Новом Пазару.

Обавештавам јавност да је Виши суд у Новом Пазару донео одлуку да се изврши ексхумација и обдукција тела рахметли академика муфтије Муамера Зукорлића у петак, 6. маја 2022. године. Виши суд је одобрио међународну експертизу састављену од обдуцената судских медицина из Београда (Србија), Сарајева (Босна и Херцеговина) и Хамбурга (Немачка). Процес ће надгледати и Државно тужилаштво Босне и Херцеговине“, навео је Усаме који је наследио оца на челу странке.

У склопу истраге Више тужилаштво га је саслушало и предложило, а Виши суд одобрио да се обави ексхумација и обдукција тела Муамера Зукорлића.

Кривична пријава

Више тужилаштво у Новом Пазару од 11. априла поступа по кривичној пријави коју је он поднео Републичком јавном тужилаштву (РЈТ) захтевајући да се утврди тачан узрок смрти његовог оца.

Он је РЈТ тада предао и лабораторијске налазе који, како је раније рекао, показују да његов отац није умро природном смрћу, него да је отрован.

Усаме Зукорлић је у обраћању јавности рекао да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вероватноћа да је Муамер отрован тешким металима, а друга да је отрован храном.

Одобрене ексхумација и обдукција

У склопу истраге Више тужилаштво га је саслушало и предложило, а Виши суд одобрио да се обави ексхумација и обдукција тела Муамера Зукорлића.

Бивши санџачки муфтија преминуо је изненада 6. новембра, у 51. години.

Као узрок смрти тада је навођен срчани удар.

Агенције