РАЗОЧАРАНИ У ДОМОВИНУ, ОЧЕВУ СУДБИНУ НИКАДА НИСУ ПРЕЖАЛИЛИ: Ево где су и шта раде деца СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА! (ВИДЕО)

Не желе да се врате у Србију. У јавности нису виђени годинама, а Марија још увек памти последње очеве речи…

деца слободана милошевића
Фото: Профимедиа

Деца покојног председника Савезне Републике Југославије (СРЈ) Слободана Милошевића, Марко и Марија, данас живе повучено и далеко од очију јавности.

Милошевићев син Марко данас живи у Русији, где је склопио други брак са једном руском професорком, са којом има и ћеркицу. Он је у Русију отишао након што је срушен режим његовог оца Слободана Милошевића, 5. октобра 2000. године.

Марко Милошевић је са лажним пасошем који је имао покушао да оде у Пекинг, али је 9. октобра депортован у Русију у којој је и данас.

Поједини београдски медији пренели су да је Марко наводно у међувремену, како се шушкало, сусрео и трећу сапутницу, извесну лепотицу коју је упознао на школовању у САД и с којом је наводно и данас. Њега је јавност видела последњи пут на кремацији његове мајке у Русији, 2019. године.

Маркова некадашња партнерка Милица Гајић и њихов син Марко остали су да живе у Пожаревцу, где им је Марко наводно преписао кућу, како се писало у штампи.

Марија Милошевић већ више од две деценије живи на Цетињу у Црној Гори. Ћерка Милошевића напустила је земљу 2001. године, одмах пошто је Милошевић изручен Хагу и од тада живи у суседној држави. Како су раније за српске медије говориле њене комшије, у том црногорском месту Марија готово да не излази из куће.

Ћерка бившег председника је, према ранијим тврдњама комшија, све време затворена у кући, као и да су стално спуштене ролетне. Како су причали, њу нико није видео, а њена повученост је постала одавно уобичајена за њих.

Комшије о Марији

„Не дружи се ни са ким, повремено је посети бивши муж Слободан Булатовић, који је једини и ових дана улазио у двориште“, рекли су тада они.

„Џабе је тражите, она је све рођаке вратила с капије. Једноставно, не жели ни са ким да прича. Има двојицу момака који јој помажу и тог једног за кога се прича да јој је партнер, и то је све. Врло је опрезна и неприметна, јер не жели да је ико услика, а камо ли било шта више. Зато никад не подиже ролетне, нити излази у двориште“, рекао је својевремено за медије један од комшија.

Како су тада рекле комшије, Марија је завијена у црно од када јој је умро отац у Хагу, а ситуација се није променила ни пошто јој је умрла и мајка Мирјана у Москви.

Ипак, суседи за њу имају само речи хвале и кажу да је добра комшиница и јако пријатна жена. Кажу да комшије које јој се најаве једино могу с њом да попију кафу, и да се то ретко дешава.

Марија Милошевић већ годинама живи у Црној Гори, и, иако већ има потребна документа за путовање ван Црне Горе, према ранијим наводима медија, сва је прилика да неће доћи у Србију. Разлог за то је њен став да је њеној породици „нанета велика неправда“.

Она је у једном интервјуу рекла да је разочарана односом Србије према њеној породици, те зато не намерава да више икад дође у Београд.

„Мени је, у ствари, страшно жао што сам се уопште родила у Београду 1965. године и тамо провела својих првих 36 година. Стално маштам о томе како би било дивно да татини родитељи никада нису отишли одавде и да је тата био на мору те године кад је упознао маму, а да је мама дошла на летовање и да су се они заљубили и да је мама остала овде с татом. Исто бисмо се родили Марко и ја, и сви бисмо били данас срећни и заједно“, рекла је једном за српске медије Марија у интервјуу.

деца слободана милошевића
Фото: Youtube printscreen

Последњи контакт са оцем

Последњи пут се чула са оцем је било у петак увече, 10. марта 2006. године, када јој је рекао:

„Сутра ћу ти се јавити раније, јер је субота.“

„Није се јавио“, рекла је Марија и додала да сумња у званичне податке о узроку његове смрти.

Говорећи о сахрани оца у дворишту породичне куће у Пожаревцу, Марија је рекла да мисли да нико од њих, ни жив ни мртав, не треба да буде у Србији.

„Има латинска пословица која каже: Незахвална домовино – не заслужујеш ни кости моје“, рекла је тада Марија.

Стил / Мондо / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.