„СРБИЈА ЈЕ ДЕ ФАКТО УВЕЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ“ Вучић о кризи у земљи: Само јуче у једном ланцу маркета продато је више од 89 ТОНА ШЕЋЕРА

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је наша земља, због кризе у свету, де факто увела ванредно стање.

Александар Вучић
Вучић на РТС-у / Фото: Printscreen

Вучић је, за РТС, казао да се власти баве сваким даном да грађани не би осетили никакав проблем.

Указао је на проблеме, као што је повећана потрошња, на пример шећера.

– Само у Делезу јуче продато је 89,3 тона шећера. Имамо шећера довољно, али логистика не може да постигне да покрије велику потражњу. Из целог региона долазе код нас да купују – рекао је он.

Вучић је указао да су код нас најјефтинији шећер, уље, сада и бензин, па из целог региона долазе да купују у Србији.

Он је поручио да грађани морају да разумеју да неће бити једноставно, и да то није наша кривица, али је обећао да ће власти да се боре.

– Америка уводи ванредно стање због струје. Желим људима да дам информацију. На руској нафти нама је, то јест грађанима Србије је из џепа узето 600 милиона долара годишње, због санкција Русији. У тешкој смо позицији. Неће бити једноставно, али борићемо се. Очекујем од нарeдне владе да води снажном убрзању у евроским пороцесима, али да се не одричемо наше политике због неког позива – рекао је он.

Александар Вучић

„Биће значајних промена у Влади“

Вучић је најавио значајне промене у Влади Србије, али и београдској власти.

Председник Србије је истакао да од наредне владе очекује да води снажном убрзању у европским процесима, али да одлуке доноси независно и самостално, као и да се не одриче своје политике на први телефонски позив.

„Знате ли колико политичара знам када их позове трећа секретарица, четвртог секретара неке од амбасада који се одмах уплаше“, рекао је Вучић.

На питање да ли зна ко ће бити у влади, рекао је да разговара са сарадницима о томе.

„Разговарам са сарадницима. Свакако ће бити значајних промена од града, што ће се ускоро видети, до владе Србије“, рекао је Вучић.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.