Када видите овај шокантан снимак микроскопског приказа виршли размислићете добро пре него што их поново поједете

Видео запис који је објављен на ТикТоку једне компаније изазвао је згражавање и неверицу, покренувши притом салве супротстављених коментара о његовој аутентичности.

виршле
Фото: pexels.com/Printscreen/Tiktok/shanerayusha

Сви знају колико деца, па и одрасли, воле виршле, нарочито када лепо замиришу док се кувају или прже. Тај деликатес се у маркетима може пронаћи у најразличитијим облицима, а сигурно их је свако од нас јео макар једном у животу. Међутим, иако је на њима утиснут састав производа, мало ко запрво зна како се оне праве и шта је главни њихов састојак. Деца мисле да је месо, док одрасли знају да су по среди претежно животињске изнутрице и сало. А да је реч о крајње контроверзном саставу сведочи и снимак који се недавно појавио на ТикТоку и који је потпуно шокирао јавност јер приказује шта се све у једном комадићу виршле може видети под микроскопом.

Осим што је изазвао згражавање и неверицу, испод снимка је истакнуто упозорење да није за оне са слабим желуцем.

Наиме, на микроскопском приказу делића виршле који је исечен за лабораторијску анализу, може се видети страшан призор. Ако је судити по запису ми у свој организам преко тог производа уносимо најштетније и најпрљавије честице и микроорганизме који се могу замислити.

Снимак је подељен на ТикТоку на страници једне бизнис компаније где се објављују и друге микроскопске анализе, а делује крајње шокантно. Њиме се открива присуство бактерија, па и паразита, па су се људи с правом згрозили. Не тако мали број њих је написао како више никада неће јести виршле, док су љубитељи хотдога остали потпуно разочарани.

виршле
Фото: Printscreen

– Молим вас, пустите нас више! Да ли покушавате да нам створите одбојност ка свој храни овог света?. – коментарисала је једна резигнирана корисница ТикТока.

– Радим у месари и тврдим да је ово истина – гласио је један од њој супростављених коментара.

Већина је причу, ипак, окренула на шалу истакавши како не треба веровати свему што се види на интернету. Неки су пак тешили друге коментарима како бактерије и микроби са снимка нестају чим се виршле прокувају.

Како било, прича свакако оставља простора за свакодневно размишљање шта заправо једемо.


ХронографСрећна република