ОВО ЈЕ НАЈНЕСРЕЋНИЈА ЈУГОСЛОВЕНСКА ПЕВАЧИЦА: Док се враћала са сахране једне сестре, друга јој је погинула пред очима

Јадранка Стојаковић је југословенска певачица која је имала најтужнију судбину. Причало се да су јој њене песме постале клетва.

Јадранка Стојаковић
Јадранка Стојаковић

Јадранке Стојаковић се сећамо по песмама „Све смо могли ми“; „Што те нема“;“Има нека тајна веза“, али и по тешкој судбини која ју је задесила.

Сама певачица је у једном интервјуу овако причала о свом животу:

„Живот ми је био тежак још од детињства. До пете године живела сам са мајком, која се селила из места у место, па сам прешла код бабе, а онда су бригу о мени преузели ујак и његова жена. И они су се селили по целој Немачкој, Норвешкој и Шпанији…“, испричала је једном приликом Јадранка, која је своју музичку каријеру, због честих селидби, започела управо ван граница наше земље.

Јадранка је прве наступе имала у америчким џез клубовима у Немачкој, а таленат и музички успех у једном тренутку одвели су је чак до Јапана. Међутим, њену успешну каријеру прекинуо је рат на нашим просторима. Како је говорила, није могла да ужива у успеху, будући да је непрестано размишљала о томе како су њени ближњи и да ли су уопште живи.

Док је боравила у Јапану, у ком је провела читаве 23 године, током ратних деведесетих, узет јој је стан у Сарајеву који је био у њеном власништву, а одмах после овог немилог догађаја задесила ју је породична трагедија, када јој је преминула сестра. Јадранка је тада допутовала из Јапана како би испратила сестру на вечни починак, не слутећи да ће доживети још један велики животни ударац.

Наиме, када се упутила на сахрану своје сестре, на путу до гробља пред очима јој се одвила незамислива трагедија – у аутомобилу испред њеног у саобраћајној несрећи погинула јој је и друга сестра.

Сломљена због језивих догађаја које јој је судбина приредила, певачица је смогла снаге и наставила са својим животом, све док зла коб поново није покуцала на њена врата. Наиме, певачица је 2010. године приликом изласка на бину пала и доживела повреду која јој је потпуно променила живот. Наиме, здравствено стање јој се нагло погоршавало, после чега јој је установљена болест моторног неурона или Амиотрофична латерална склероза, због које је постала потпуно непокретна.

јадранка стојаковић
Фото: Printscreen

„Ноге су ми постепено отказивале док нисам постала потпуно непокретна,“ испричала је она једном приликом за домаће медије.

Сваког дана је губила све више снаге, а како није успела да поврати изгубљени стан у Сарајеву, живот је наставила у Бањалуци, где је провела последње дане свог живота, пише Аваз.

Ведар дух упркос свим животним недаћама задржала је до самог краја, а у једном од последњих интервјуа које је дала пред смрт, говорила је о срећи и позитивним мислима које су јој давале снагу да се бори.

„Интересантно је то када се у животу човек запита шта је то срећа и колико свесно утичемо на своје позитивне мисли, на своја добра дела. Ако мене данас питате шта бих желела, то би се односило на све. Волела бих да људи размисле о себи и о свом животу,“ рекла је она у једном од својих последњих интервјуа за Дневни аваз, а том приликом признала је да су је многи заборавили.

„Не могу се сетити ко ми је долазио у последње време. Нема више мене. То је то, немам ни гласа. Не могу више, болест ми је узела све. Не могу више да свирам, али често сањам музику. Живим цео живот с њом и као да имам концерте док спавам. Још могу да је осетим, још могу да је чујем,“ – рекла је тада Јадранка за поменути медиј.

Јадранка Стојаковић преминула је 3. маја 2016. године у 66. години у старачком дому у Бањалуци.

Стил