Канађанин о животу у Београду: Срби су као измучене животиње у зоо-врту

1

Наша престоница има две стране медаље и то ће вам рећи готово сваки странац који посети Београд. Док с једне стране уживају у доброј храни, изласцима, лепим местима, дружењу и шетњама, с друге стране – неретко се суочавају са бирократијом и намрштеним лицима у разним установама.

канађанин
Фото: Pixabay

Такво је искуство и Канађанина Ерика Мута, који је иначе словенско-германског порекла, али у Београду живи већ дуже време. Послује у области ИТ-ја, део је једног фолк панк бенда и уређује свој блог Белгрејд бит.

У својим видео-снимцима хвали Београд и говори о свему ономе што му се допада, али то свакако не значи да му је све потаман. У свом најновијем видеу Мут говори о мањку ентузијазма код запослених, тачније, о томе како је “овде нормално да не волиш свој посао”.

Посебно скреће пажњу на бирократију, која и њему задаје муке, а у шта се уверио недавно када је требало да продужи визу. Како каже, шетао је од канцеларије до канцеларије и дружио се са напаћеним људима и њиховим напаћеним изразима лица.

Осврнуо се и на стање у једној београдској банци.

“Енергија међу људима је ужасна. Запослени се понашају као измучене животиње у зоо-врту и у начину на који разговарају са тобом видиш да не желе да буду ту. Људи овде баш мрзе оно што раде”, рекао је Мут.

Наводи даље да му је јасно како људи прихватају неке послове јер морају, али да то временом прераста у садизам јер крећу да малтретирају остале због свог незадовољства, преноси Serbiantimes.

“Овде има много сјајних ствари, али једна од највећих мана живота у Србији је култура корисничког сервиса и култура институција, у којима се лоше односе према теби. Не знам шта је решење. Ова земља привлачи успешне појединце који желе да граде бизнис ту, али ако их третирате овако (људе попут мене), ми више нећемо желети да будемо ту”, додао је Канађанин.

Serbiantimes

1 коментар

  1. Лаже, то је зато што се прави важан американац и треба сви да му се додворавају, нека иде одмах није нам стало до њих нико га није звао. Шта очекује кад су сви Београђани јако сусретљиви и добри али према њима није лако бити љубазан. Ми нисмо гори напротив бољи смо интелектуално моћни са историјом а они су ти који су варвари и дивљаци са оружјем! Нека иде у Албанију или крватску тамо ће га боље услуживати и нисмо ми животиње из золошког врта већ он!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.