ВЕЧНА МИСТЕРИЈА ЗВАНА РТАЊ: Ево зашто се то скрива од очију јавности!

Одавно постоје различита предања везана за Ртањ и она су увек привлачила необичну пажњу људи који су живели у његовом окружењу.

ртањ
Фото: Хотел Рамонда

Чудесни Ртањ је најмистериозније место у Европи и највећа светска пирамида за коју многи кажу да није довољно истражена. Мада, можда није истражена за јавност, али сигурно је у тајности истажена од многих домаћих “посебних људи” као и странаца који неконтролисано, као “обични туристи”, долазе на Ртањ.

Чак је и Адолф Хитлер у своје време показивао велико интересовање за Ртањ, а то сигурно није било због природе око њега.

Одавно постоје различита предања везана за Ртањ и она су увек привлачила необичну пажњу људи који су живели у његовом окружењу. Обронке врха Шиљак краси ендемично биље (Saturea montana и Saturea saturis) које расте само на овом месту. О њиховој лековитости већ постоје праве легенде.

Међутим, током последњих година пажљиво око истраживача, уз помоћ савремене технологије, уочило је неке врло чудне геометријске и друге законитости које не делују као обична игра природе но као дело које су пре много хиљада година направиле, ипак, људске руке, преноси ТВ Бест. Познато је да свака египатска пирамида има значајне подземне објекте. Тако, на пример, одређене коморе у Кеопсовој пирамиди усмерене су ка сазвежђу Ориона одакле црпу енергију коју одводе ка просторијама у унутрашњости. Пирамиде располажу и прикупљеном оргонском енергијом из подземних и надземних водених токова.

Слично је и са Ртњем. Утврђено је да унутар ове планине постоје огромне подземне просторије, а спелеолози су већ пронашли више од 17 важних пећина и одаја испод земље.

Утврђено је да је на јужној и северозападној страни планине, испод врха Шиљак лоцирана око 450 метара висока шупљина ромбоидне основе. Њене странице дугачке су 250 и 500 метара. Овај огромни подземни простор, заузима исту ону позицију на којој се, на већ истраженим пирамидама, најчешће налазе резонантне коморе. Велики вертикални тунел, који су истраживачи прозвали Димњак, води дубоко у утробу планине, одакле ка површини излази изузетна количина оргонске енергије. То је позитивна енергија по људе и живи свет, и зато је Ртањ познат као место где се многи исцељују. Димњак је овалног облика пречника од око шест метара и зарушен је од самог врха у дужини од око 110 метара. Одатле је проходан у дубину од чак 450 метара.

ртањ
Фото: Фејсбук

Из угла енергетике пирамида ово је кључни податак којим се доказује да су рађене интервенције којима би се оргонска енергија из нижих спелеолошких објеката Ртња спровела преко поменуте коморе до врха планине. Како оргон нема масу, ти отвори би плански касније били затварани јер се енергетски проток успоставио.

Геометрија Ртња још је интересантнија и препуна је необичних али очигледних законитости. Најистакнутији врхови планине су Кусак, Баба и Шиљак, и када се повежу имагинарном линијом, формирају троугао димензија чије стране су пет и шест километара. Са самог Шиљка се одвајају три крака који су заклонили два угла од по 105 и један од 150 степени. Откуд таква законитост, питају се истраживачи? Један крак може визуелно веома лако да се испрати у правој линији до дужине од три километра, други је дугачак 1.500 метара, а трећи 750 метара.

ртањ
Ртањ у магли / Фото: Фејсбук

Ови резултати истраживања држе се далеко од очију јавности. Сасвим је јасно да грађевина са оваквим својствима није могла настати као резултат природних процеса, него је то вештачка грађевина настала пажљивим планирањем њеног облика и локације и изграђена још у праисторији нама непознатом технологијом. Мерења су утврдила да на Ртњу постоје непрекидне промене енергетских поља. Врх Ртња – Шиљак углавном упија енергију, док место “Светилиште” у подножју планине, углавном зрачи. Енергија избија из Ртња вертикално, у високом вибраторном спектру, карактеристичном за бионергетска исцелења.

Рекреативно.инфо

Лектура / коректура / опрема: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.