ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Југословенски комунисти обећали су Косово Албанији

Вест да су комунисти обећали Косово и Метохију Албанији, Дража је тумачио у контексту хрватске политике да се што више ослаби српски народ. У распису свима од 3. децембра 1943. године, он пише:

Дража Михаиловић
Анте Павелић, Дража Михаиловић и Јосип Броз Тито

„Сви Срби на окуп у заједничку борбу против најопаснијег нашег непријатеља комуниста, у чијим се редовима налазе усташе и цео остали олош ове земље.

Југословенски комунисти обећали су Косово Албанији да би привукли у своје редове Арнауте против Срба. Ово обећање дао је Тито исти онај жилави Хрват који удружен са Павелићем систематски истребљује српски народ у Лици, Кордуну, Банији, Далмацији, Херцеговини, Срему.

Циљ је да обезбеди данашње границе НДХ стварањем већине Хрвата и муслимана на штету Срба, где их никада није било. Да се ово постигне најпре су, било само навлачењем казнених експедиција кроз српске крајеве, побили стотине хиљада Срба. А сада треба разорити и уништити снагу српског народа у Србији, Рашкој области, Црној Гори. Титу за ово нису довољни Хрвати, муслимани и белосветски олош, него покушава да обећањима српских земаља придобије Арнауте и Бугаре и са свих страна нападне Србију. Овај се план не разликује од немачких и Павелићевих планова против српског народа, јер је то иста политика.

Тито данас обећава Арнаутима славно српско Косово, понос наше историје, а сутра ће Јужну Србију обећати Бугарима, а Бачку и Банат Мађарима, да би Србију свели на Београдски пашалук.

Дража Михаиловић

Не дозволити да непријатељи Срба повлаче границе на Дрини, Сави и Ристовцу (између Врања и Куманова, где је пре 1912. године била граница између Србије и Турске)“.

Ово у виду летака растурати свуда у народу.”

Све ово на шта је чича Дража упозоравао остварило се, а ми данас живимо у последицама пораза српског народа у Другом светском рату и победи хрватског комунистичког окупатора који нам је одредио данашњу судбину.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.