Комшиница из блока глуми пољопривредницу: Нова превара на београдским пијацама! Грађани нису могли да верују шта раде!

Шокирала сам се кад сам видела комшиницу из зграде која се претварала да је пољопривредница из Футога, рекла је за Ало Надежда Р. из Београда.

пољопривредница
Фото: Pixabay

Списку ситних превара типа закидање на мери, клетве да су производи домаћи а не из маркета, а којима се служе поједини продавци на пијацама у Србији, додата је и нова, готово невероватна. У приградским насељима у Београду појавили су се трговци који накупцима издају тезгу с бабом из комшилука.

Баба, притом, глуми сељанку и има задатак да купце убеди да је поврће и воће стигло са њене њиве, такорећи непрскано.

– Стално купујем на истој пијаци, у близини Новог Београда, јер ми је преко пута зграде. Обично бирам код кога ћу узети воће и поврће, важно ми је да је домаће, да није третирано разним хемикалијама. На истом месту купујем и домаћа јаја и пилетину. Пре неколико дана, сасвим случајно за једном тезгом сам видела комшиницу из улаза до мог. Прво сам помислила да је накратко заменила неког продавца, али и кад сам други пут прошла, била је на истом месту. А онда сам чула како без имало устручавања препоручује купус који је дан раније убрала са своје њиве у Футогу. Шокирала сам се кад сам то чула. Сачекала сам да муштерија оде и онда сам је питала откад је она из Футога – испричала нам је Надежда.

пољопривредница
Фото: Shutterstock

– Купила сам црни лук, кромпир и зелен код истог човека, па сам га питала да не зна неког ко има домаћа јаја. Одмах ми је рекао да има он, само не тог момента, али скупиће ми до идуће суботе. Додао је да ће бити скупља него иначе, јер су то, ипак, здрава домаћа јаја. Прихватила сам понуду и кренула кући срећна што ће моје дете јести квалитетну храну, кад ми је тип са тезге преко пута добацио да нама Београђанима редовно уваљују рог за свећу. Питала сам га на шта мисли, објаснио ми је да онај што ми је великодушно обећао домаћа јаја живи на Бановом брду поред Мека, и не само да нема ту кокошке, него никад село видео није. Јаја, наравно, купује у продавници, мало их испрља да би личила на домаћа и зарађује на наивним муштеријама попут мене – испричала је Н. М. за Ало.

Према њеним речима, комшиница која има 69 година и не изгледа баш као уморна сељанка, признала јој је да су је ангажовали другари њеног сина да глуми пољопривредницу.

пољопривредница
Фото: Ало

– Моје је да дођем ненашминкана и с марамом, кад год ме неко пита одакле сам да кажем да сам из Футога. То ми и није тешко, јер сам рођена у Новом Саду. Треба људима да сугеришем да је купус са моје њиве и да је најбољи – препричала нам је разговор с комшиницом наша саговорница.

– Мој муж је после сазнао да већ дуже време може да се закупи лажна сељанка. Само тезга је 4.800 динара кад се изнајмљује од пијачне управе, а с бабом је, како су му рекли, по договору. Зависи да ли ће бити сваког дана или само викендом. Посао цвета и свима је добро, а то што је купус купљен на кванташу или у оближњем маркету, кога брига – закључила је Надежда.

Ало