Монаси Руске православне цркве у Украјини поручују: Не напуштамо наше манастире – Остајемо овде до краја! (ВИДЕО)

Пронацистичке власти Кијева уцењују можда највећу монашку заједницу Словена: „Или се придружите аутокефалној цркви Украјине (тј. мањина народа, расколника/непризната од већине православних цркава широм света) или сте избачени из Кијево-печерске лавре“.

православни монаси
Братсво Кијево-печерске лавре

Они одбијају…

У потресном видеу који можете погледати на крају овог текста они кажу:

„Данас стојимо пред целим светом, да бисмо могли да саопштимо свима, целом свету да смо хришћани, да смо православни и да се никога и ничега не бојимо!

Бићемо овде до краја!

Ако неко жели да дође овде и удари нас и вуче за ноге и руке, спремни смо, не плашимо се!!!

Ништа нисмо урадили против наше земље, наше Украјине! Молимо се Богу за нашу земљу, за наш народ. Међутим, осудили су нас као издајнике! Ми нисмо издајице, ми смо хришћани, слуге Бога нашега и Господа нашега Исуса Христа“.

Телеграм-канал Украјина.ру преноси да је један од монаха испричао како је предвидео да ће Зеленски победити на изборима. Украјински председник је обећао монаху да ће се крстити ако победи на изборима.

„У овом манастиру сам се молио и молио Бога да Господ открије ко ће бити наш председник. Господ ми је открио да ће Владимир Зеленски бити председник. Позвао сам његовог пријатеља Михаила. Још нису били избори. Ја кажем: ‘Можете да му честитате што ће Владимир бити председник’. Тада је Михаил рекао: ‘Владимир је у налету среће рекао да ће се, ако га изаберу, чак и крстити’. Пренео сам свима ово. Сва братија манастира, сви парохијани су се молили да Зеленски постане председник. А сада га питам, пошто смо се молили за њега, зашто вређа нашу Лавру, уместо да је, напротив, брани?“, рекао је један од монаха.

Хронограф / Агиорит