„NO EAT! NO!“ Београд, усред бела дана: Кинез краде пса, а онда наилази Ненад и снима га: „Ало, шта радиш то?!“ Овај одговор нисте очекивали (ВИДЕО)

Један сасвим обичан дан претворио се за Ненада из београдског насеља Ресник у борбу за један псећи живот што је и забележио камером. На снимку који је доставио редакцији Блица види се Кинез који упорно покушава да намами пса хаскија да уђе у његов комби. Када му је то на крају и пошло за руком, односно када је подигао пса и убацио га у комби, пришао му је Ненад да га пита шта то ради, а онда добио и несвакидашњи одговор – „нећу да га поједем“?!

крађа пса

– Јутрос када сам одвезао дете у вртић видео сам да испред суседне куће један Кинез мами хаскија и покушава да га наговори да уђе у његов комби. Ја тог пса виђам скоро свакодневно. Ту живи и веома је умиљат а и газду му знам из виђења. Одмах сам посумњао да нешто није у реду и почео сам да га снимам телефоном и схватио шта ради. Када је зграбио пса и убацио у комби изашао сам из аутомобила и упитао га шта ради, а он ми је рекао да неће да га поједе. Тада сам почео наглас да говорим број његових регистарских таблица и да му говорим да ћу да зовем власника како бих га збунио и уплашио и успео сам јер се коначно покупио и отишао – прича нам Ненад.

Кинез је одустао од своје намере и пустио пса а Ненад каже да је био запањен када је видео шта су људи све спремни да ураде и то у по бела дана у најпрометнијој улици у Реснику.

– Ја волим животиње и мислим да сам учинио добро дело. Можда се неко неће сложити и помислиће да сам био груб и да сам мало претерао са тим снимањем и мало гласнијим тоном док сам говорио али ми је драго што сам спасао један псећи живот – прича нам скромни Ненад.

Пас се потом вратио у двориште власника.

крађа пса
Фото: Илустрација

Ненаду ово није први пут да покаже своју племенитост

Како сазнајемо, Ненаду ово није први пут да се нашао у овако несвакидашњој ситуацији те да је недавно испред једног тржног центра у Раковици спречио пар момака да украду један скуп породични аутомобил страних регистарских таблица.

– Седео сам на паркингу и чекао дете које је ушло у тржни центар да на брзину купи неки слаткиш. Одједном сам видео да се неки младићи нешто домунђавају и видео сам породицу која улази у тржни центар а одмах потом и њих како се устремљују на њихов ауто у намери да га украду. Изашао сам из кола, пришао им и рекао им да познајем власника и да ће он сада изаћи а они су одмах побегли главом без обзира. Ту се нашло и обезбеђење а затим и власник аутомобила. Прегледали смо снимке са сигурносних камера али нажалост лопови нису могли бити идентификовани. Само се видело како им прилазим, говорим нешто и они после тога беже. Власник аута и његова жена су ми се захваљивали и хтели да ме часте али ја нисам хтео ни да чујем. Драго ми је да могу да помогнем – прича нам скромни Ненад.

крађа пса
Фото: Илустрација

Златко Чонкаш, Блиц